Review: Sena UltraSlim Pouch voor iPhone en iPod touch

Review van de Sena UltraSlim Pouch, een ultracompacte lederen case voor de iPhone.

sena ultraslimEr zijn mensen die liever geen iPhone-case gebruiken omdat ze het toestel veel dikker maken. Sena begrijpt dat en maakt daarom cases met een minimale dikte, waarmee je iPhone toch goed is beschermd. Eerder bespraken we al de Sena Eléga Pouch, een case van een mooie kwaliteit leer. De Sena UltraSlim die we hier bespreken is ook gemaakt van leer, maar iets eenvoudiger uitgevoerd. Geen broekriemclip, geen schokdempende vulling, maar gewoon een hoesje dat strak om de iPhone sluit.


De UltraSlim is geschikt voor de eerste generatie iPhone, de iPhone 3G en de iPod touch 1G (bij de iPod touch 2G zit het hoesje te ruim).

Uitvoering van de Sena UltraSlim Pouch voor de iPhone

Sena levert de UltraSlim Pouch in een kartonnen verpakking waarin je alleen de case aantreft. Een screenprotector en andere extra’s krijg je er niet bij. De case bestaat uit twee stukken leer die in de vorm van een zakje aan elkaar zijn gestikt. De binnenkant is voorzien van een fluweelachtige bekleding (‘micro-suede’ noemt Sena het materiaal): zwart bij de zwarte UltraSlim, wit bij de witte UltraSlim. Onderin de case zijn twaalf gaatjes aangebracht, zodat je met de iPhone in de case gewoon alarmtonen en muziek kunt luisteren, al klinkt het geluid wel iets doffer.

De fluwelen binnenbekleding van de case zorgt ervoor dat het apparaat niet zomaar uit de case glijdt. Dat is eigenlijk alleen een issue bij de iPod touch 1G, want de iPhone en de iPhone 3G zitten aanvankelijk strak in de case. Bij de iPhone 3G moet je zelfs wat kracht uitoefenen om het toestel uit de case te halen. Tijdens het gebruik wordt het leer wat soepeler. Aan de voorzijde van de case is het Sena-logo in het leer geperst.

[flickr]set:72157607288721433[/flickr]

Sena UltraSlim Pouch voor de iPhone in gebruik

Een gebruiksaanwijzing is eigenlijk niet nodig: je schuift iPhone van bovenaf in de case en knijpt onderin de case (bij de gaatjes voor de speaker/microfoon) om de iPhone weer uit de case te duwen. Het ultracompacte design van deze case is het grootste pluspunt. Het leer is aan beide zijden ongeveer een millimeter dik en is door de fluweelachtige voering wat steviger dan normaal. De case is in 13 kleuren verkrijgbaar, in een leersoort met duidelijke nerven. De binnenbekleding van ‘micro-suede’ is afgestemd op de kleur van de case. Zelf vind ik de witte uitvoering erg mooi voor de witte iPod touch. Die is wel wat sneller vlekgevoeliger: het leer zelf is vuilafstotend, maar de binnenvoering iets minder: dus niet geschikt voor mensen die na een handje paprikachips gewend zijn om gedachteloos hun iPhone te pakken.

[flickr]set:72157607288721451[/flickr]

Zoek je een goedkoper alternatief, dan zijn er natuurlijk altijd de stoffen Fabrix-cases voor de iPhone (€20).

Conclusie

De Sena UltraSlim is een hoesje met een kwalitatief mooie uitstraling, die de iPhone nauwelijks dikker maakt. De UltraSlim is geschikt voor mensen die hun iPhone eigenlijk liever zonder hoesje willen gebruiken, maar toch wat bescherming willen wanneer de iPhone in de tas of jaszak zit. Bij een hoesje zoals de UltraSlim kan weinig misgaan: hij past goed, het materiaal is vrijwel onverslijtbaar en er zijn geen onderdelen die kapot kunnen gaan. De case is elegant door de eenvoudige uitvoering en heeft door de diepe nerven in het leer toch een luxe uitstraling.

Meer info

  • Fabrikant: Sena Cases
  • Verkrijgbaar: via shop van iPhoneclub (zwart en wit), Apple Store (zwart en rood) en Sena Store (alle 13 kleuren)
  • Prijs: €29,95 (iPhoneclub-shop), €29,95 (Apple Store) en $29,99 (Sena Store), exclusief verzendkosten
  • Cijfer: 8,5

Lees de 27 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »