Mini-review: Kensington Car Charger voor iPhone en iPod

De Kensington Car Charger voor iPhone en iPod is een autolader met usb-aansluiting in combinatie met een usb-kabel. De autolader is gecertificeerd voor beide producten en dat komt tot uiting in de prijs.

kensingtonKensington heeft een autolader uitgebracht voor de iPhone en iPod waarmee je ook onderweg je iPhone kunt bijladen. “Arriveren met een volledig opgeladen batterij” staat op de verpakking. De lader is voorzien van een ‘Made for iPod’- en ‘Works with iPhone’-logo en zou dus (in theorie) alle tot nu toe uitgebrachte iPods en iPhones moeten kunnen laden. In de praktijk blijkt het nog wel eens tegen te vallen, vandaar dat we benieuwd waren of deze kabel probleemloos werkt met de iPod touch, de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G.

Uitvoering van de Kensington Car Charger

De Kensington Car Charger bestaat uit twee onderdelen: een autolader met usb-aansluiting die Kensington ook los verkoopt (onder andere gezien bij Misco) en een usb-kabel met dock-connector. De autolader is iets gekromd en heeft een blauw lampje, dat gaat gloeien wanneer je deze op de 12-volts sigarettenaansteker aansluit. De kabel is zwart zonder franje. De combinatie van lader en kabel maakt een wat luxere indruk dan de GEAR4 PowerTrip, die we eerder hebben gereviewd.

Je krijgt twee jaar beperkte garantie op deze autolader.

[flickr]set:72157607470982746[/flickr]

Kensington Car Charger in gebruik

Bij een dergelijke kabel valt er eigenlijk weinig te testen: hij doet het, of hij doet het niet. Toch is het tegenwoordig altijd een verrassing of een autolader ook de iPhone 3G kan opladen. Dat blijkt het geval: de kabel laadt de iPhone 3G zonder problemen op. Op de foto’s hieronder is te zien dat de Kensington Car Charger zowel de iPhone 3G, de eerste generatie iPhone en de iPod touch kan opladen. Andere iPod-modellen doen het ongetwijfeld ook (behalve de iPod shuffle, want die heeft geen dock connector).

Op de verpakking van Kensington staat dat je ook allerlei andere usb-apparaten kunt opladen. En jawel, hij doet het inderdaad bij GPS-ontvangers, TomTom’s en Windows Mobile-toestellen. De meegeleverde kabel kun je natuurlijk ook gewoon thuis gebruiken, om je iPhone via de computer op te laden.

Het kopen van deze autolader is nog een hele uitdaging; terwijl je bij elke computerwinkel wel tassen, muizen en laptopkabels van Kensington kunt vinden blijkt deze Car Charger lang niet overal verkrijgbaar. Even zoeken dus. Of een alternatief nemen, zoals de goedkopere MCA Autolader (€19,95).

[flickr]set:72157606984762239[/flickr]

Let op: naast deze gewone Kensington Car Charger is er ook een Kensington Car Charger Deluxe, waarbij een zwanenhals en dock zijn ingebouwd.

Conclusie

De Kensington Car Charger is een prima autolader die de iPhone (3G) en iPod touch probleemloos oplaadt. De lader ziet er door het hoogglans zwart luxe uit, maar voor het design (en de iPhone- en iPod-certificatie) betaal je natuurlijk wel. Een simpel product als een autolader zou eigenlijk niet meer dan $20 moeten kosten. Oppassen dus dat je niet teveel betaalt. Op de markt kun je ook een goedkope usb-autolader kopen en deze combineren met het usb-kabeltje dat je bij de iPhone hebt gekregen. Maar dan heb je geen garantie en ook geen product met een officieel goedkeuringsstempeltje van Apple. Goed materiaal kost nu eenmaal geld.

Meer info

Lees de 22 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »