Review: Incipio Orion-case voor iPhone en iPod touch

Incipio is een fabrikant van iPod- en iPhone-accessoires. Ze maken cases van siliconen, leder, canvas en zogenaamd silicrylic: een combinatie van hardplastic (acryl) met daaromheen een siliconenlaagje. Maar wij gaan in deze review de Incipio Orion bekijken, een pouch-model waar je de iPhone van bovenaf inschuift. Ook geschikt voor dierenliefhebbers, want bij de productie van deze cases is er geen leer aan te pas gekomen.


We probeerden de Incipio Orion in twee uitvoeringen: een zwarte met stippenpatroon en een camouflagekleur. Da’s weer eens wat anders dan de gebruikelijke kleuren. De camouflage-hoes is een echte blikvanger en de zwarte hoes ziet er door de stippen uit als een luxe leersoort.

De verpakking van de Incipio Orion Geschikt voor iPhone en iPod touch.

De verpakking van de Incipio Orion. De case van de zijkant gezien.

Verpakking

Hier kunnen we kort in zijn: de Incipio wordt geleverd in een kartonnen verpakking, zonder verdere accesoires. Je krijgt alleen de case en er zit geen broekriemclip, screenprotector of ander accessoire bij.

Uiterlijk

De case is van het type ‘pouch’: je steekt de iPhone er aan de bovenkant in en duwt de telefoon zover mogelijk naar beneden. Incipio heeft het EasyReach-systeem bedacht: een soort lipje waar je aan kunt trekken om de iPhone weer uit de case te halen. Dit werkt als een soort takelmechanisme. Ook zonder EasyReach krijg je de iPhone overigens wel weer eenvoudig uit de case, omdat aan voor- en achterzijde een inkeping is gemaakt.

Door de inkepingen is de iPhone tijdens het vervoer (in tas of broekzak) niet compleet afgedekt. De cases zijn gemaakt van ‘synthetisch leer’ oftewel kunstleer. De binnenkant is voorzien van een wollig laagje, die op de verpakking wordt beschreven als ‘high quality suede lining’, maar het gaat hierbij om een suede-achtige textiel. Voor een niet-lederen case is de prijs wel wat aan de hoge kant: €25.

Incipio-inscriptie aan de buitenkant. De Incipio Orion.

De Incipio Orion. Achterkant.

Gebruik

De iPhone is gemakkelijk in en uit de case te halen, ook zonder EasyReach. Wel zal de case nog wat in vorm moeten komen, want meteen na het uit de verpakking halen staat de case nog wat bol bij de opening, waardoor het gevaar ontstaat dat stof de case binnendringt, of nog erger: je sleutels tussen de case en het scherm raken met alle gevolgen van dien. Iets om zeker rekening mee te houden dus! De case maakt de iPhone niet veel dikker, maar als het EasyReach-systeem achterwege was gelaten was de case nog iets platter geweest.

Met het lipje kun je de iPhone makkelijk uit de case halen. De Camo-kleur is voorzien van geel stiksel.

De binnenzijde van de case. De achterkant van de case.

Conclusie

Hoewel sommige mensen de camouflage-case aparter zullen vinden, vinden wij de zwarte Incipio Orion toch mooier: door het subtiele noppenpatroon wekt deze case een luxe indruk. Wel had de case iets langer mogen zijn en had het EasyReach-systeem wat ons betreft achterwege mogen blijven. Daarnaast is bij het gebruik de eerste paar weken de openstaande casebolling een probleem.

Meer info

  1. Fabrikant: Incipio
  2. verzendkosten

Lees de 6 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »