YouTube HDR instelling.

YouTube start met HDR-weergave op de iPhone X

YouTube speelt sommige filmpjes nu af in HDR op de iPhone X. Hierdoor hebben de filmpjes mooiere kleuren en is het contrast beter, met als resultaat een hogere beeldkwaliteit.

YouTube in HDR op iPhone X

Sommige YouTube-filmpjes op je iPhone X zien er nu een stukje mooier uit op de iPhone X. Op sommige Android-toestellen was het al mogelijk om YouTube-filmpjes in HDR te kijken, maar nu is YouTube ook gestart met deze beeldkwaliteit op de iPhone. De iPhone X is momenteel het enige toestel met een HDR-scherm, waardoor je de hogere beeldkwaliteit alleen op dit model ziet. Bij filmpjes die in HDR gefilmd zijn, staat de beeldinstelling in de meeste gevallen standaard ingesteld op HDR. Wil je dit wijzigen, dan tik je in de speler op de drie puntjes rechtsboven en selecteer je de beeldkwaliteit. De functie wordt momenteel uitgerold, dus hij is mogelijk nog niet meteen voor jou beschikbaar.

HDR staat voor High Dynamic Range en we kennen het vooral van de HDR-foto’s, maar ook van de beeldkwaliteit. De Apple TV 4K ondersteunt bijvoorbeeld HDR, mits je daarvoor de juiste televisie hebt. HDR zorgt voor kleuren die levendiger zijn en verhoogt het contrast. Behalve YouTube vind je ook op Netflix films en series in HDR. Bij Netflix kun je de HDR-versies ook op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus bekijken, omdat deze toestellen de weergave van HDR wel ondersteunen. Maar als je echt wil profiteren van een hogere beeldkwaliteit, dan heb je een iPhone X nodig. YouTube biedt daarom ook alleen HDR aan op deze nieuwste iPhone. Een voorbeeld van een HDR-filmpje vind je hier.

YouTube met HDR op iPhone X.

Het is de tweede fijne verbetering voor YouTube-kijkers met een iPhone X. Eind vorig jaar introduceerde YouTube al een hogere resolutie op de iPhone X, waardoor je in 1440p kan kijken. Bovendien werd het formaat aangepast, zodat filmpjes op het volledige scherm afgespeeld worden. Je vergroot het beeld met de bekende knijpbeweging, zodra je het filmpje in de horizontale weergave afspeelt.

Met dank aan iCulture-lezer Joep!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2018, 12:43
Categorie Apps
Onderwerpen iPhone X, youtube
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.