YouTube op de iPhone X met schermvullende video.

YouTube speelt video’s op iPhone X schermvullend in extra hoge resolutie

Een YouTube-video op de iPhone X kun je dankzij de nieuwste versie schermvullend afspelen in extra hoge resolutie Dit werkt met een nieuwe knijpbeweging die alleen op de iPhone X beschikbaar is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

YouTube op de iPhone X met schermvullende video.
De iPhone X heeft het gehele nieuwe Super Retina-scherm, maar apps moeten wel aangepast zijn om volledig van het scherm gebruik te kunnen maken. YouTube heeft nu voor de iPhone X een nieuwe knijpbeweging geïntroduceerd, zodat je een video schermvullend kunt afspelen.

YouTube 1440p schermvullend op iPhone X

Filmpjes op YouTube zijn normaal gesproken met een beeldverhouding van 16:9 te bekijken en in een maximale resolutie van 1080p. Het Super Retina-scherm van de iPhone X heeft echter een andere beeldverhouding, namelijk 19.5:9. Hierdoor worden video’s niet standaard schermvullend afgespeeld, waardoor je dus aan de linker en rechter zijkant zwarte balken hebt. Hierdoor ziet een de iPhone X er met een YouTube-filmpje meer uit als elke andere iPhone. Met de nieuwste update van de YouTube-app is daar iets op bedacht. Ook gaat de resolutie omhoog naar 1440p.

Om een YouTube filmpje schermvullend op de iPhone X af te laten spelen, gebruik je een nieuwe knijpbeweging op het scherm. Dit werkt dus op dezelfde manier als hoe je inzoomt op een foto: door je vingers uit elkaar te bewegen, wordt de video groter afgespeeld en weergegeven op het volledige scherm. Je moet daarbij dus wel rekening houden met de “notch”, waardoor er dus aan één zijkant een stukje van het scherm wegvalt. Bij de meeste video’s zal dit echter geen probleem zijn. Wat wel van belang is, is dat er een klein deel aan de boven- en onderkant wegvalt bij het bekijken van een schermvullende video.

YouTube op de iPhone X met knijpbeweging voor schermvullende video.

Om weer terug te keren naar de normale weergave, maak je een omgekeerde knijpbeweging, alsof je uitzoomt op een foto. In de Engelstalige update-omschrijving van de nieuwste YouTube-app wordt verder gemeld dat er algehele support is voor de iPhone X, terwijl in de Nederlandstalige versie alleen gemeld wordt dat ‘alles afgestoft en opgeruimd is’. Die tekst laat blijken dat er niks toegevoegd is, maar niets is minder waar.

Ben je op zoek naar nog meer apps die al zijn bijgewerkt voor de iPhone X, dan vind je in ons overzicht meer apps waarmee je alles uit je iPhone X kunt halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 20:17
Categorie Apps
Onderwerpen iPhone X, youtube
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.