Office voor Mac

Office voor Mac kan je Word-document nu vertalen naar 60 talen

Ook concepten synchroniseren voor Outlook

Microsoft Office voor de Mac krijgt een aantal handige updates, onder andere voor Word. Office 365-gebruikers kunnen nu gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) voor vertalingen. Bovendien laat Outlook voor iOS je nu snel verder werken aan je concepten van andere apparaten.

Word krijgt kunstmatige intelligentie

Gebruikers van Office 365 kunnen de komende tijd profiteren van een aantal handige verbeteringen. Speciaal voor de Mac-versie van Word introduceert Microsoft kunstmatige intelligentie. Je kan delen van je document of een compleet bestand in één keer vertalen in meer dan zestig talen. Bij elf talen maakt Microsoft gebruik van de zogenaamde neuraal machine translation, waardoor de context van de tekst beter begrepen wordt. Dit heeft als gevolg dat de vertaling een stuk beter is. Je kan de app bovendien verbinden met LinkedIn dankzij Resume Assistant, voor het verbeteren van je cv.


Behalve deze specifieke verbeteringen voor Word op de Mac, kun je in Word ook gebruikmaken van de nieuwe Ink-functie. Je kan daardoor handgeschreven teksten aan je bestanden toevoegen. Je kan ook paragrafen opsplitsen en andere bewerkingen doen. Voor PowerPoint zijn er soortgelijke nieuwe functies, zodat je handgeschreven teksten om kan zetten in woorden en tekeningen kan omzetten in afbeeldingen. Al deze verbeteringen worden de komende weken uitgerold naar gebruikers van Office 365.

Microsoft heeft ook laten weten dat de preview van Office 2019 vanaf nu beschikbaar is voor Windows-gebruikers. Mac-gebruikers moeten nog even geduld hebben, want de preview van Office 2019 voor de Mac komt pas over een paar maanden beschikbaar. Meer over de veranderingen en nieuwe functies voor Office 365-gebruikers lees je in de blog van Microsoft. In een video licht Micorsoft nog enkele Mac-specifieke functies van Office uit, zoals de ondersteuning voor de Touch Bar.

Outlook voor iOS: concepten synchroniseren

Maak je gebruik van Outlook op iOS, dan zul je merken dat je direct verder kan werken aan al je conceptmails. Voorheen was het niet mogelijk om een mail te beginnen op een ander toestel en deze verder af te maken op je iPhone of iPad, maar dankzij Draft Sync is dat wel mogelijk. Outlook werkt daarnaast ook beter in organisaties dankzij de nieuwe Organization-weergave. Je ziet dan in een overzicht je collega’s, manager en andere mensen binnen het bedrijf. Outlook maakt hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie en kijkt daarmee naar je werkgewoontes. Deze verbeteringen voor Outlook worden de komende weken toegevoegd.

In juni krijgt Outlook voor iOS nog de mogelijkheid om mensen als favoriet te markeren. Met deze tags krijgen je favoriete contactpersonen voorrang in de zoekresultaten en staan ze bovenaan de mappen. Deze tags worden bovendien gesynchroniseerd met Outlook op het web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2018, 19:30
Bron Bron Microsoft
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft office, outlook
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.