Wi-Fi Sync in Cydia: draadloos synchroniseren via Wi-Fi (jailbreak)

Wi-Fi Sync is een applicatie in Cydia waarmee je draadloos je iPhone kunt synchroniseren via Wi-Fi. De applicatie is afgekeurd door Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes synchroniserenDe eerder besproken applicatie Wi-Fi Sync van ontwikkelaar Greg Hughes, is afgewezen door Apple. De ontwikkelaar heeft er nu voor gekozen om zijn applicatie via Cydia uit te brengen. Wi-Fi Sync maakt het mogelijk om je iPhone via een draadloos netwerk te synchroniseren met een computer, alsof deze via USB is verbonden. De applicatie is verkrijgbaar in de BigBoss-repo voor $9,99. Op de desktop zul je een bijbehorend synchronisatieprogramma moeten installeren.

Die is er momenteel nog alleen voor de Mac, maar de ontwikkelaar belooft dat er op zeer korte termijn ook een Windows-versie aankomt. Wil je de software verwijderen, dan is er een aparte uninstaller beschikbaar.

Eigenlijk zou zo’n functie deel moeten uitmaken van het iPhone OS, maar Apple dacht daar anders over. Officieel wordt de iPad nog niet ondersteund; het blijkt echter bij sommige mensen wel te werken.

wi-fi sync

Na het installeren van de desktopapplicatie kun je de iPhone-applicatie opstarten en zoeken naar computers op hetzelfde Wi-Fi-netwerk waarmee je kunt synchroniseren. Je hebt daarna geen omkijken meer naar het desktopprogramma, want zodra je de synchronisatie start zal dat gewoon in iTunes gebeuren, zoals onderstaand filmpje laat zien.

wi-fi sync

Downloaden: Wi-Fi Sync desktop (gratis), voor de iPhone-app moet je in Cydia zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2010, 22:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, synchroniseren, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.