Belgische krant De Standaard vanaf juni op de iPad

De Belgische krant De Standaard is vanaf juni op de iPad te lezen. De Standaard heeft al een iPhone-applicatie in de App Store, maar kiest straks voor tablet, e-reader en smartphone.

de standaardDe Standaard is waarschijnlijk de eerste grote Vlaamse krant, die op de iPad te lezen is. Natuurlijk was De Standaard net als veel andere Belgische en Nederlandse kranten al te lezen via de uitstekende applicatie Pressdoc, maar De Standaard gaat ook zelf een app maken. iPad-bezitters kunnen vanaf medio juni De Standaard in digitale vorm aanschaffen. Ook andere tablets, smartphones en e-readers worden ondersteund. “Dat betekent niet dat we niet meer geloven in de gedrukte krant”, benadrukt hoofdredacteur Peter Vandermeersch. “De verkochte oplage van onze papieren krant stijgt, tegen de internationale trend in, nog steeds. Maar we beseffen ook dat het businessmodel in onze sector aan het kantelen is. Er zijn nieuwe platformen ontstaan, zoals het internet, e-readers en nu ook de iPad en tablet-pc’s.” De Standaard was al verkrijgbaar als iPhone-applicatie.

De Standaard biedt al vanaf 2002 een digitaal abonnement op de krant aan, dat op een gegeven moment zelfs goed was voor 5% van de oplagen. Daarna is De Standaard zich meer gaan toeleggen op de website, die grotendeels gratis te raadplegen is. Online is nu goed voor 10 procent van de advertentie-inkomsten van het uitgeefconcern waar De Standaard deel van uitmaakt. Net als de collega’s van NRC denkt De Standaard dat mensen bereid zijn om te betalen voor goede journalistiek en voor prettig gebrachte en mooi gepresenteerde informatie. “Alle digitale content gratis blijven weggeven en alleen op advertenties rekenen voor inkomsten, is niet houdbaar.”

De digitale krant is net als de papieren krant, een afgewerkt product. Het krijgt dezelfde look and feel als de papieren krant, maar met mogelijkheden om oudere artikelen uit het archief op te diepen of in te zoomen op foto’s. De krant komt als abonnement en als los nummer beschikbaar, maar over de prijs worden nog geen mededelingen gedaan. De Standaard streeft ernaar dat een digitaal abonnement evenveel opbrengt als een papieren abonnement. Omdat de druk- en distributiekosten vervallen zal een digitaal abonnement ongetwijfeld goedkoper zijn. Abonnees van de papieren krant kunnen de digitale krant tot het einde van het jaar gratis kunnen uitproberen.

Meer info: “>De Standaard
Tipgever: Olivier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2010, 11:48
Categorie Apps
Onderwerpen dock, interferentie, kranten, standaard, storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.