iCulture iKids logo

iKids week 19: Puzzlepops, Melody Jams en Caterzillar

Deze week in de iKids gaan we muziek maken in Melody Jams, wordt er gepuzzeld met Puzzlepops! en gaan we op avontuur met Bob de rups.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo In het zojuist verschenen Melody Jams (link) kunnen kinderen de eerste stappen richting een rocksterrenbestaan zetten, want in deze vrolijke muzikale applicatie stellen ze een eigen band samen. In een garage, zoals het hoort. Verder in deze iKids: puzzels oplossen door met snoep te schuiven in Puzzlepops (link) en insecten verslaan in avonturenspel Caterzillar (link).

Melody Jams

In Melody Jams kunnen kinderen tot 5 jaar muzikale monsters lekker met elkaar laten jammen. Daarbij kunnen ze uit twaalf vrolijke figuren kiezen, die ieder een instrument bespelen en een eigen dansje doen. Uiteindelijk mogen vijf monsters tegelijkertijd muziek maken, maar de uitdaging is om het ook nog eens goed te laten klinken. Elk monster kent twee ritmes: wie de blauwe Barbapapa en zijn trompet op het podium zet hoort een ander deuntje dan degene die hem op de voorgrond zet. Als het is gelukt de ideale band samen te stellen is er bovendien de mogelijkheid om zelf mee te spelen op de piano, het drumstel of de xylofoon. In Melody Jams is één wereld gratis te downloaden, extra levels moeten via in-app aankopen worden aangeschaft. Maar vrees niet, want ook de gratis versie biedt genoeg speelplezier. Protip: een koptelefoon voor de kleine rockster is op den duur geen gek idee.

Puzzelpops!

Logisch nadenken en puzzelen, zo omschrijft ontwikkelaar Layton Hawkes Puzzlepops, zijn eerste eigen project na zijn werk aan applicaties als Fruit Ninja. In het minimalistische puzzelspel moeten kinderen van 4 jaar en ouder snoepjes op de juiste bestemming krijgen door ze over lijnen te slepen. In het begin is dat vrij eenvoudig, maar naarmate je verder in dit spel met 100 levels komt stijgt de moeilijkheidsgraad gestaag. Bedenk ingewikkelde manoeuvres om snoepjes elkaar te laten passeren of smelt twee zuurtjes samen zodat ze wel het juiste formaat hebben voor het vak waarin ze moeten passen. Puzzlepops maakt gebruik van een eenvoudig concept, maar biedt gebruikers genoeg uitdaging om zich uren in het spel kunnen vastbijten.

Caterzillar

Ontwikkelaar Noodlecake Studios van het eerder in de iKids besproken Chameleon Run (link) heeft een nieuwe applicatie uitgebracht. In dit avonturenspel, genaamd Caterzillar, draait alles om rups Bob die de prinses moet bevrijden. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen samen met hem op pad om slechte insecten en eindbazen te verslaan, maar moeten Bob ondertussen zoveel mogelijk fruit geven, zodat de rups zo groot mogelijk wordt. De tweeëndertig levels van Caterzillar zijn mooi vormgegeven en verassend omdat er – net als in het leven van een echte rups – met de zwaartekracht gespeeld wordt. Zo draait het scherm constant mee, waardoor er geen onder of boven bestaat, en kan je van planeet naar planeet overspringen, ook al hang je opzijnkop. Leuk bedacht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.