WhatsApp videochat

WhatsApp activeert videobellen

WhatsApp heeft videobellen geactiveerd in de iPhone-app. Vanaf nu kun je ook videochatten zoals FaceTime.

Al in mei werd erover gesproken en nu is het eindelijk geactiveerd voor iPhone-gebruikers: videobellen in WhatsApp. Om het te gebruiken hoef je de app niet te updaten. Wel blijkt het nog niet bij iedereen te werken.

WhatsApp videochat

WhatsApp videobellen: het werkt!

Afgelopen mei doken de eerste berichten op over videobellen in WhatsApp. Toch heeft het nog een paar maanden geduurd voordat de functie eindelijk actief is. Afgelopen oktober publiceerden we nog screenshots waarin de functie zichtbaar was en vanaf vandaag blijkt het eindelijk actief.

WhatsApp-videogesprek op een iPhone.

De functie is te herkennen aan het video-icoontje in conversaties, dat zich naast het normale telefoon-icoontje bevindt. Tik je op dit icoontje, dan start je direct een videochat met de betreffende persoon. Dit werkt op dezelfde manier als Apple’s FaceTime. Omdat de functie geleidelijk beschikbaar komt voor iedereen kun je tijdelijk een melding krijgen dat de andere persoon WhatsApp moet bijwerken om te functie te kunnen gebruiken. Updaten hoeft echter niet; het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je de meest recente versie van WhatsApp op je toestel hebt staan. Wil je de knop voor videobellen nu meteen zichtbaar hebben, dan kun je WhatsApp verwijderen en daarna opnieuw installeren. Zorg er wel voor dat je een backup van WhatsApp maakt, die je bij het opnieuw installeren terug kunt zetten.

WhatsApp videobellen

Met deze nieuwe functie kun je gratis videogesprekken voeren met contactpersonen. Het kost uiteraard wel iets meer (mobiele) data dan het voeren van een audiogesprek.

Met dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2016, 13:29
Categorie Apps
Onderwerpen videobellen, videochat, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.