Google Play Music aanbevelingen

Vernieuwde Google Play Music-app speelt muziek op basis van locatie, tijd en activiteit

Google Play Music voor iOS krijgt een nieuwe interface en geeft aanbevelingen op basis van tijdstip, locatie en activiteiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google Play Music krijgt deze week een update voor alle apps, zowel iPhone als Android. De apps krijgen een nieuw uiterlijk, maar het meest interessante bevindt zich onder de oppervlak. Met behulp van machine learning geeft de muziekdienst suggesties welke nummers je wilt luisteren. Daarbij wordt gekeken naar je locatie, het tijdstip en de activiteiten die je aan het doen bent. Google weet immers alles van je.

Google Play Music aanbevelingen

Google Play Music weet wat je doet

Google Now levert al informatie op basis van je locatie en activiteiten. Ben je op weg naar huis, ga je vliegen of sporten, dan geeft Google Now relevante informatie over weer, verkeer en openbaar vervoer. Soortgelijke intelligentie wil Google ook bij de muziekdienst aanbieden. Je krijgt passende afspeellijsten te zien, afgestemd op je activiteiten. Daarbij wordt ook rekening gehouden met je luistergedrag in het verleden. Als je bijvoorbeeld elke vrijdagavond dansbare nummers luistert, dan weet Google dat je in weekendstemming bent en geen zware kost wilt horen. Ben je op weg naar de sportschool, dan laat Google je afspeellijsten met workout-muziek zien. Telkens wanneer je de Google Play Music-app opent krijg je passende aanbevelingen in beeld. Deze aanbevelingen zijn opt-in. Als je ze niet wilt hebben, kun je ze uitschakelen.

Meer aanbevelingen, net als Apple Music
Google wil met de nieuwe functies gebruikers wegtrekken bij Spotify en Apple Music. Onder Android-gebruikers lijkt dat wel te lukken, ook al is Spotify ook daar favoriet om muziek te streamen. Zo’n 50% gebruikt Spotify en slechts 13% heeft een abonnement op Google Play Music om liedjes te streamen. Onder iOS-gebruikers liggen die cijfers heel anders: er zijn nauwelijks iOS-gebruikers die Google Play Music gebruiken om muziek te streamen. Voor het geld hoef je het ook niet te doen: met een prijs van €9,99 per maand betaal je voor Google’s muziekdienst net zoveel als voor Apple Music. Bij Apple krijg je ook aanbevelingen, maar die zijn meer gericht op je muzieksmaak in het algemeen en kijken (nog) niet naar je locatie of activiteiten. Apple gaf de muziek-app in iOS 10 een make-over met een nieuwe indeling en persoonlijke muziekmixen.

Offline luisteren met Google Play Music

Google Play Music krijgt nog meer functies, zoals de mogelijkheid om nummers lokaal op te slaan zodat je muziek kunt luisteren als je offline bent. In de loop van deze week komt de update voor iOS met vernieuwde interface beschikbaar. Het nieuwe startscherm is volgens Google de ‘ultieme persoonlijke dj’. De iOS-app bestaat al sinds 2013, langer dan Apple Music beschikbaar is. Google belooft dat ze de functies verder zullen ontwikkelen, zodat de aanbevelingen beter worden naarmate je het langer gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2016, 13:59
Categorie Apps
Onderwerpen google, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.