Firefox voor iOS verbetert performance en biedt snelle acties

Met versie 5.0 probeert Mozilla de Firefox-browser voor iOS naar een hoger niveau te tillen. Er is gezorgd voor verbeterde performance, een snelzoekbalk en een werkbalk voor snelle acties.

Firefox heeft zojuist een nieuwe update uitgebracht voor iOS. Met verbeteringen en nieuwe functies probeert Firefox dezelfde ervaring te bieden als de desktop-app. Na de iOS-release van afgelopen november was niet iedereen tevreden met de app. In versie 5.0 doet Firefox een nieuwe poging.

Firefox-iOS

Firefox: werkbalk voor snelle acties

In Firefox versie 5.0 is een nieuwe knop toegevoegd aan de werkbalk. Met deze nieuwe knop kun je heel eenvoudig voor de meestgebruikte opties kiezen: open een nieuw privétabblad, vraag om de desktopwebsite en zoek naar woorden op de website. In het nieuwe menu kan je ook direct naar je leeslijst, geschiedenis, favorieten en bladwijzers. De knop vind je in het midden van de werkbalk en is gemakkelijk te bereiken.

nieuw-menu-firefox-ios

Kleine update, grote verbetering
In een relatief kleine update weet Firefox toch een hoop vernieuwingen door te voeren. Naast de verbeterde performance en het navigatie-menu zijn er ook een paar veranderingen toegepast die het gebruik van Firefox op iOS vergemakkelijken. Je kan nu alle tabbladen in één keer sluiten, waarna je de tabbladen ook weer kunt herstellen. Ook heb je nu de mogelijkheid om je eigen startpagina te kiezen die je via de werkbalk of het nieuwe menu kunt bereiken.

firefox-ios-zoekprovider zoeken-firefox

Ook een zeer handige functie in deze update is de nieuwe snelzoekbalk. Als je op een pagina een zoekbalk indrukt verschijnt het toetsenbord met deze nieuwe knop. Selecteer de site als zoekprovider en zoek nog sneller een term op een site. Als je nu een nieuw tabblad opent en zoekt op ‘Apple’ en je hebt iCulture als zoekprovider toegevoegd, navigeert Firefox je direct naar de zoekresultaten van onze site op de term ‘Apple’.

Wil je meer weten over Firefox op iOS, of twijfel je om Firefox als standaard browser te gebruiken? Lees dan de volgende artikelen om te kijken wat Firefox op iOS te bieden heeft:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 12:19
Categorie Apps
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.