HERE WeGo app

Navigatie-app HERE Maps heet voortaan HERE WeGo

De navigatie-app HERE Maps heeft een nieuwe naam: HERE WeGo. De app van Duitse autofabrikanten toont offline kaarten, ook om te wandelen, fietsen en OV te gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De mobiele navigatie-app HERE Maps gaat voortaan verder onder een nieuwe naam: HERE WeGo. De navigatie-app is oorspronkelijk ontwikkeld door Nokia en werd vorig jaar voor 2,8 miljoen euro overgenomen door een aantal Duitse autofabrikanten. Onder iPhone-gebruikers is Here Maps vooral populair omdat je makkelijk offline kunt navigeren en niets kost.

Here Maps wordt Here WeGo

Audi, BMW en Daimler zijn tegenwoordig eigenaar van HERE WeGo. De app biedt een uitgebreide routeplanner en heeft nu ook wandelroutes, fietsroutes en OV-informatie. Bij OV-routes krijg je te zien als er vertraging is opgetreden. In sommige landen kun je in de app zien hoe veel een taxirit met Uber kost. In Nederland kun je alleen een overzicht krijgen van taxistandplaatsen in de buurt. De app heeft niet alleen een andere naam gekregen, maar ook een iets vernieuwd design. Afhankelijk van je locatie kun je bovendien OV-prijzen en autodeeldiensten zien.

here-wego-2 here-wego-1

Verder bevat HERE WeGo kaarten van 132 landen, die offline te gebruiken zijn zodat ze ook ideaal op vakantie zijn. De nieuwe eigenaren verdienen geen geld aan de app, maar ontvangen wel een vergoeding als ze de kaarten aan andere autofabrikanten leveren.

Update 31 juli: We krijgen meldingen van lezers dat ze bij het opvragen van een fietsroute via de autosnelweg worden gestuurd. Pas dus op dat je de adviezen niet klakkeloos opvolgt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 01 augustus: Opmerking over fietsroutes via autosnelweg toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2016, 12:10
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.