Unitiator app voor gebruikers

Unitiator: ontdek nieuwe cafés en restaurants in Rotterdam

Op zoek naar een nieuw restaurant in Rotterdam? In Unitiator krijg je aanbiedingen voor gratis eten of drinken van horecagelegenheden en ontdek je zo nieuwe, leuke locaties.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Het is de nachtmerrie van vrijwel iedere horeca-ondernemer: een leeg restaurant of café. De nieuwe app Unitiator wil hier wat aan doen. Via de app kunnen ondernemers mensen binnenhalen met een aanbod voor gratis eten of drinken. Zo trekken zij nieuwe klanten aan en krijgen geïnteresseerden gratis wat lekkers op een geheel nieuwe locatie.

Unitiator app voor gebruikers

Gratis eten en drinken via Unitiator

Een leeg (eet)café ziet er niet uitnodigend uit. Vandaar dat Unitiator horeca-ondernemers wil gaan helpen. Om te beginnen alleen in Rotterdam, maar gaandeweg in steeds meer steden. De eigenaar van het café of restaurant bepaalt waar je gaat zitten, bijvoorbeeld aan een tafeltje bij het raam, zodat voorbijgangers de indruk krijgen dat het gezellig druk is. Unitiator is bedoeld voor een voorhoede; mensen die graag nieuwe horecaplekken ontdekken. Als zij hun ervaringen delen trekt dat weer nieuwe mensen aan. Om die reden vraagt de app je dan ook om ervaringen te delen. Zo kunnen anderen het betreffende café sneller vinden en een goede recensie is natuurlijk nooit mis.

Om te voorkomen dat horecazaken overspoeld worden door mensen die een gratis kop koffie willen scoren, zijn de aantallen beperkt. Een horeca-ondernemer kan bijvoorbeeld besluiten om slechts 10 koppen koffie weg te geven. Zodra die allemaal zijn geclaimd, is het aanbod verlopen.

Officiële start: nog niets te krijgen
Vandaag gaat Unitiator officieel van start in Rotterdam, maar helaas zagen we in de app nog geen concreet aanbod om ergens te gaan drinken. De app is momenteel nog gevuld met testaanbiedingen en met verlopen aanbiedingen. Als er niets te vinden is, ben je ook niet geneigd om de app vaker op te starten. Verder zou de lastig te onthouden naam (Unitiator) het succes van de app wel eens kunnen tegenwerken.

Dat is jammer, want de insteek van de app is best goed: het vult niet alleen lege plekken in de horeca, maar je kunt er ook verspilling mee voorkomen. Als ondernemers te veel voedsel hebben ingekocht kunnen ze maaltijden weggeven. Zo kun je niet alleen nieuwe locaties ontdekken, maar ook meewerken aan een duurzamere maatschappij, aldus Unitiator.

Unitiator biedt twee apps: één voor de klant en één voor de ondernemer. Klanten worden door Unitiator ‘pioniers’ genoemd. Zij kunnen de app geheel gratis gebruiken. Ben je ondernemer, dan is er een maandelijks abonnement met gratis introductieperiode.

Kies zelf een aanbieding
Het gebruik van de app voor ‘pioniers’ is eenvoudig. Op een kaart zie je waar er iets wordt aangeboden, en dat aanbod kun je vervolgens accepteren. Bij iedere gelegenheid staat hoe lang het aanbod nog geldig is, hoe ver deze locatie van je af is en hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Daarnaast kun je precies zien wat het aanbod is en vervolgens zelf een beoordeling geven.

Unitiator-app voor beheerders

In je eigen profiel zie je hoeveel gelegenheden jij beoordeeld hebt, hoeveel je er leuk vindt en hoeveel aanbiedingen je geaccepteerd hebt. Heb je dus een café ontdekt dat je leuk vindt, dan kun je die eenvoudig weer opzoeken in de app. Daarnaast worden al je recensies ook in je profiel bewaard, waardoor je later ook nog weet hoe goed je een café of restaurant vond.

Voorlopig is de app alleen in Rotterdam te gebruiken, waar al verschillende horeca-gelegenheden meedoen. De bedoeling is dat er snel nieuwe steden bijkomen, als is nog niet bekend welke de volgende is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 14:21
Categorie Apps
Onderwerpen horeca, restaurant, rotterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.