App Store iOS 7

App-updates in iOS 7 werken niet door kapotte ‘Werk bij’-knop

Een bug in de App Store zorgt ervoor dat iOS 7-gebruikers geen app-updates kunnen installeren. We zetten drie workarounds op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 7Een hardnekkige bug in iOS 7 zorgt ervoor dat iPhone- en iPad-gebruikers hun apps niet kunnen bijwerken. Dit blijkt uit een thread van meerdere pagina’s op het iCulture-forum. Updates worden niet gestart als ze op de update-knop drukken: in plaats daarvan wordt de betreffende iOS-app opgestart. De bug is een paar weken na de introductie van iOS 8 voor het eerst opgedoken en is sindsdien niet door Apple opgelost. Gelukkig zijn er workarounds voor getroffen iOS-gebruikers.

De problemen met iOS 7 app-updates doken in oktober vrij plotseling op: de getroffen iOS 7-gebruikers hadden niks aan hun iPhones en iPads veranderd, maar kunnen desondanks ineens geen apps meer updaten. Daarnaast spelen de problemen bij iOS-gebruikers met en zonder een jailbreak. Vermoedelijk wordt de bug veroorzaakt door iets aan Apple’s kant van de App Store. Apple kan de App Store op afstand veranderen, omdat een groot deel online naar je iPhone of iPad wordt verstuurd. Apple heeft waarschijnlijk aanpassingen gemaakt in de App Store om hem te optimaliseren voor iOS 8, waardoor hij onder iOS 7 niet meer correct werkt.

App Store werk bij

De App Store in iOS 7 lijkt last te hebben van nog meer problemen. Zo ziet een aantal gebruikers bijvoorbeeld niet langer het versienummer van een app te zien.

Workarounds voor update-probleem iOS 7

De update-problemen moeten nog door Apple worden opgelost, maar via de nodige workarounds kun je updates alsnog installeren. De volgende drie methoden komen van pas:

Methode 1: via de App Store

De bijwerkknop in de App Store installeert de update niet, maar je kunt hem in sommige gevallen wel installeren door op de iPhone eerst de detailpagina over een app te openen. Dit doe je door op het app-icoon in de updatelijst te tappen. Vervolgens kun je daar op Werk bij tappen. Op de iPad is het niet mogelijk om op deze manier de detailpagina te openen.

Methode 2: via iTunes

Je kunt app-updates nog wel via iTunes installeren. Dit doe je door je iPhone of iPad met iTunes te synchroniseren, zodat al je apps op je computer staan. Je klinkt vervolgens linksboven in iTunes op het app-icoon en gaat naar updates. Nadat je hier alle apps hebt bijgewerkt synchroniseer je het iOS-apparaat weer met iTunes om de updates te installeren.

Methode 3: installeer de app opnieuw

Dit is de meest extreme workaround, maar het is wel één die altijd werkt. Je kunt een update ook installeren door de app van je iPhone of iPad te verwijderen, om hem vervolgens weer te installeren vanuit de App Store. Besef wel dat je hierdoor gegevens in de app kunt kwijtraken. Daarom is deze methode niet aan te raden met apps waarin bijvoorbeeld documenten zijn opgeslagen.

Methode 4: automatische updates instellen

Je kunt het probleem natuurlijk ook omzeilen, door gewoon te zorgen dat alle apps automatisch updaten. Dit schakel je in via Instellingen > iTunes en App Store > Automatische downloads > Updates. Vergeet niet om regelmatig nog even in de App Store-app te kijken, welke apps er ondertussen zijn geüpdatet.

Niet alle apps voor iOS 7

Je hebt last van de hierboven beschreven bug als een app wordt geopend zodra je op Werk bij drukt. Lukt het je niet om een app-update te installeren, maar krijg je een andere foutmelding te zien? Kijk dan of de app-update wel iOS 7 ondersteunt. Sommige nieuwe app-versies zijn exclusief voor iOS 8 ontwikkeld en werken daarom niet op iPhones en iPads met iOS 7. Je bent daarom gedwongen om een eerdere app-update te blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2014, 21:04
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen app store, bug, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.