google-calendar-lollipop

Google werkt aan aparte agenda-app voor iPhone

Google gaat de agenda-app van Android 5.0 Lollipop ook op de iPhone uitbrengen. De agenda-app toont relevante foto's bij afspraken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google heeft in Android 5.0 (codenaam Lollipop) een eigen agenda-app toegevoegd. Daarmee kun je de afspraken in Google Agenda nog overzichtelijker bekijken en bijvoorbeeld suggesties krijgen op basis van zelflerend gedrag. Er komt ook een soortgelijke Lollipop agenda-app voor de iPhone aan.

google-calendar-lollipop

Met de agenda-app kun je bijvoorbeeld evenementen uit Gmail makkelijk importeren. Of je kunt gebruik maken van een nieuwe functie Asists. Bij afspraken komen mooie plaatjes te staan, zodat dagelijks geplande gebeurtenissen zoals een etentje, drinken met vrienden of een yogales er helemaal uitspringen. Dat ziet er zo uit:

google-calendar-lollipop-2

Aan de hand van foto’s zie je snel om welk soort afspraak het gaat. De agenda-app pakt foto’s en kaarten van de plekken waar je naartoe gaat. Dat kan een panorama van een stad zijn, maar ook een toeristische foto van een tropische locatie. Wanneer de iPhone-versie beschikbaar komt, is nog niet bekendgemaakt. Google bracht anderhalve week geleden wel een apart e-mailapp voor de iPhone uit, Google Inbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2014, 13:56
Categorie Apps
Onderwerpen activity, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.