Constellation

Weekend kijktips: Constellation, Avatar: The Last Airbender en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Constellation

Bij Apple TV+ zijn regelmatig duur uitziende sciencefictionseries met een intrigerende maar trage verhaallijn te zien. De nieuwste serie Constellation is er weer zo eentje. In deze achtdelige thriller speelt Noomi Rapace de rol van een astronaut die een dodelijk ongeval aan boord van het internationale ruimtestation meemaakt. Wanneer ze terugkeert naar de aarde, ontdekt ze dat belangrijke delen van haar leven, inclusief haar jonge dochter, zijn verdwenen.

Jonathan Banks, James D’Arcy en Julian Looman zijn ook te zien in Constellation. De eerste drie afleveringen van de serie zijn nu te streamen, terwijl de overige vijf afleveringen wekelijks op woensdag verschijnen (t/m 27 maart).

Bekijken: Constellation op Apple TV+

Earthsounds

Ook te zien bij Apple TV+: de nieuwe docuserie ‘Earthsounds”, met de stem van Tom Hiddleston. Deze serie is in drieënhalfjaar gefilmd over een periode van 1000 dagen en laat onze planeet als nooit tevoren zien – een wereld vol onverwachte, onbekende en onvertelde sonische verhalen die we nooit hebben kunnen vastleggen. Het gaat daarbij om de geluiden die te horen zijn in de verschillende gebieden, waaronder het regenwoud van Queensland, de ijsvlakte van Antarctica, de duinen van Namibië, tropische koraalriffen en nog veel meer. Er zijn zeldzame opnames van sneeuwluipaarden die liefdesliedjes zingen, het intieme geklets van struisvogelkuikens vanuit hun eieren, muzikale spinnen, de baltsgeluiden van walrussen onder water en nog veel meer. Maar niet alleen dieren maken ongewone geluiden: je hoort ook het gezoem van woestijnen, drinkende bomen en het mysterieuze gezoem van het noorderlicht.

Bekijken: Earthsounds op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3)

Het derde en laatste seizoen van Disney’s The Bad Batch is vanaf dit weekend te streamen op Disney+. Deze Star Wars-spin-off is geïnspireerd op The Clone Wars. Het draait om een elite-eenheid van genetisch gemodificeerde Clone Troopers in de begindagen van het Galactic Empire. We zien Ian McDiarmid terug in zijn rol als keizer, net als de voormalige leerling van graaf Dooku, Asajj Ventress. Hij was vermoedelijk dood na de gebeurtenissen in de roman Dark Disciple uit 2015.

De eerste drie afleveringen van seizoen 3 van The Bad Batch zijn nu te streamen op Disney+ en de overige twaalf verschijnen wekelijks op woensdag (t/m 1 mei).

Vuurvriendjes

De Vuurvriendjes trekken eropuit om Piston te redden nadat hij vast komt te zitten in een boom. De Vuurvriendjes moeten vier dalmatiërpuppy’s terugbrengen tijdens de open dag van de brandweerkazerne.

Cypher

Tierra Whack werd bekend toen ze op een straat in Philadelphia aan het rappen was voor een YouTubekanaal. Jaren later documenteert regisseur Chris Moukarbel haar verbazingwekkend snel groeiende carrière. Al snel vragen we ons af wie er door wie wordt gefilmd, en of bekeken worden wenselijk en onvermijdbaar is als je beroemd bent.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Formula 1: Drive To Survive (seizoen 6)

Nieuwe teams, ontslagen managers, warme vriendschappen en bittere rivaliteit. Je ziet het allemaal in een nieuw en spannend seizoen van deze serie over het Formule 1-circus. Je volgt de teams, coureurs en trainers niet alleen tijdens de raceweekenden, maar ook achter de schermen. Een aanrader voor alle F1-liefhebbers! Seizoen 6 brengt de gebeurtenissen van het seizoen 2022/2023 in kaart, waarin Max Verstappen van Red Bull zijn derde wereldkampioenschap op grotendeels onbetwiste wijze claimde.

Bekijk ook onze andere artikelen over de Formule 1 kijken op je iPhone en iPad.

Avatar: The Last Airbender

De belangrijke nieuwkomer in het streaming-aanbod is deze week te vinden bij Netflix. Avatar: The Last Airbender is een live-action remake van de gelijknamige, populaire animatieserie van Nickelodeon. De oorspronkelijke makers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino zijn uit het project gestapt vanwege creatieve meningsverschillen. Vandaar dat deze achtdelige fantasyserie dichtbij het bronmateriaal blijft.

Een jongen, die bekend staat als de Avatar (George Cormier), moet van zijn meester een ​​wereld in oorlog redden – en te vechten tegen een meedogenloze vijand die hem wil tegenhouden. Water. Aarde. Vuur. Lucht. Ooit leefden deze vier landen harmonieus samen, tot alles anders werd.

Als je niet bekend bent met het Avatar-universum, dan kun je het volgende verwachten: veel magie en mythes vermengd met actie, in de vorm van vechtsporten.

Mea Culpa

Als een strafrechtadvocaat de zaak aanneemt van een kunstenaar die wordt beschuldigd van moord, moet ze kiezen tussen familie, plicht en haar eigen gevaarlijke verlangens.

Back on the Strip

Nadat hij gedumpt wordt door de vrouw van zijn dromen, verhuist Merlin naar Las Vegas om als goochelaar aan de slag te gaan. Onverwacht wordt hij daar aangenomen bij de mannelijke strippersgroep ‘The Chocolate Chips’.

Gran Turismo

Wanneer de jonge Brit Jann Mardenborough dankzij zijn game skills een aantal Nissan-competities wint, krijgt hij de kans om zijn droom in vervulling te brengen: een echte racecoureur worden.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Second Best Hospital in the Galaxy (seizoen 1)

De nieuwste animatieserie voor volwassenen op Amazon. Deze comedyshow van acht afleveringen komt voort uit het brein van Big Mouth-maker Cirocco Dunlap. We volgen een paar intergalactisch gerenommeerde chirurgen (met stemmen van Keke Palmer en Stephanie Hsu) die een zeer gevaarlijke en potentieel baanbrekende zaak aanpakken, waarbij ze het bestaan zelf in gevaar brengen. De stemmencast bestaat verder uit Maya Rudolph, Natasha Lyonne, Kieran Culkin en zanger Sam Smith. Amazon heeft blijkbaar hoge verwachtingen, want de serie is al verlengd voor een tweede seizoen.

Safehouse

Carla woont en werkt in Mexicali, Mexico. Wanneer haar broer wordt vermoord, slaat ze op de vlucht. In de woestijn van Imperial Valley belandt ze in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel tussen de CIA, overheidsinformanten en het kartel.

Hypnotic

Tijdens de zoektocht naar zijn vermiste dochter raakt detective Danny Rourke verstrikt in een duizelingwekkend web van misdaden die de werkelijkheid overstijgen en hem doen twijfelen aan alles en iedereen in zijn omgeving.

Station 19 (seizoen 1)

Een groep heroïsche brandweerlieden bij brandweerkazerne Seattle 19 – van kapitein tot nieuwste rekruut – riskeert hun leven en hart, zowel tijdens de dienst als buiten de klok. Deze dappere mannen en vrouwen zijn letterlijk en figuurlijk als familie en samen brengen ze hun eigen leven in gevaar als eerstehulpverleners om het leven van anderen te redden.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Als de Dijken Breken

Was eerder al te zien bij Netflix en Amazon Prime, maar is daar alweer weggehaald. Nu bij HBO Max. Wanneer een zware storm op Nederland en België afkomt, dreigen de dijken het te begeven, waardoor de laaggelegen gebieden van de twee landen zouden worden overstroomd.

Soccer Soul: Elijo Creer

In deze documentaire vertelt Ricardo Darín vol emotie over de weg naar de overwinning van het Argentijnse elftal op het WK in Qatar van 2022.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

The Woman in the Wall

Ierland, 2015. Wanneer Lorna Brady wakker wordt en een lijk in haar huis aantreft, heeft ze geen idee wie de dode vrouw is en of zij verantwoordelijk is voor de ogenschijnlijke moord. Terugkijkend op haar stappen, realiseert Lorna zich dat de mysterieuze vrouw in verband kan worden gebracht met haar verleden. Misschien heeft zij wel het antwoord op de vraag waar Lorna al zo lang naar verlangt: wat is er met haar kind gebeurd? Uit angst voor haar slaapwandelende escapades probeert Lorna zichzelf wakker te houden terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid. Ondertussen wordt rechercheur Colman Akande in Dublin geconfronteerd met de moord op een plaatselijke priester. Het onderzoeken van de zaak brengt hem door het hele land en uiteindelijk op Lorna’s pad.

Heist 88

Een crimineel meesterbrein rekruteert een groep jonge bankmedewerkers om 80 miljoen dollar te stelen in een van de grootste bankovervallen in de geschiedenis van de VS.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

De Gijzeling in de Apple Store

Slachtoffers, politiemedewerkers en medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst spreken voor het eerst over hun belevingen tijdens een van de grootste gijzelingen van ons land. Het exclusieve beeldmateriaal, met unieke beelden en geluidsopnames van de gijzeling, en de persoonlijke interviews geven een indringende weergave van deze aangrijpende gebeurtenis op 22 februari 2022. Lees ook ons eerdere artikel over De Gijzeling in de Apple Store.

Olivia Attwood: The Price of Perfection

Ervaringsdeskundige Olivia Attwood duikt in de fascinerende wereld van cosmetische chirurgie. Olivia onderzoekt hoever vooral jonge mensen tegenwoordig gaan om het, in hun ogen, perfecte lichaam te creëren. Daarbij laten ze niet alleen hun gezicht, borsten en billen onder handen nemen, maar ondergaan ze steeds vaker ook risicovolle penis- en vaginacorrecties.

I’m an Alcoholic: Inside Recovery

Een inkijk in de wereldwijde organisatie van en voor alcoholisten: Anonieme Alcoholisten. In Groot-Brittannië bestaat de AA inmiddels 75 jaar. Voor het eerst in al die tijd worden er camera’s toegelaten bij een officiële AA-bijeenkomst. De leden die aan het woord komen zijn dankzij AI onherkenbaar gemaakt, zodat ze vrijuit hun verhaal kunnen doen.

The Insomniacs

Filmmaker Martin Read heeft door zijn chronische slapeloosheid al meer dan 30 jaar geen normale nachtrust gehad. Samen met vier lotgenoten ondergaat hij diverse behandelingen, in de hoop eindelijk fatsoenlijk te kunnen slapen.

Wonder

August is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders hem nooit naar school gestuurd. Tot nu toe. Auggie bewijst dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je geboren bent om op te vallen.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Squaring The Circle: The Story of Hipgnosis

Van Pink Floyd, Led Zeppelin en 10CC tot Paul McCartney; hun meest spraakmakende platenhoezen werden gemaakt door Storm Thorgerson en Aubrey ‘Po’ Powell, de creatieve genieën achter design studio Hipgnosis, Storm & Po toverden beelden tevoorschijn die niemand voor mogelijk had gehouden, maakten niche muziek populair en waren het absolute middelpunt van het gekste, grappigste en meest creatieve muziektijdperk ooit. De documentaire vertoont fantastisch nieuwe interviews met o.a. Paul McCartney, Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page & Robert Plant van Led Zeppelin, Peter Gabriel, Graham Gouldman van 10cc, Noel Gallagher en nog veel meer. Een documentaire van regisseur Anton Corbijn. Bekijk Squaring the Circle bij Pathé Thuis.

Saw X

Horrorfans moesten er lang op wachten, maar in 2023 was het eindelijk zover: op wachten, maar vorig jaar was het dan eindelijk zover: Saw X verscheen in de bioscoop. We gaan terug in de tijd, naar de periode tussen Saw en Saw II in. Seriemoordenaar John Kramer is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Hij reist naar Mexico om een riskante medische procedure te ondergaan in de hoop dat het zijn kanker zal genezen. Al snel ontdekt hij dat de hele operatie oplichterij is. Hij besluit de oplichters een lesje te leren. Bekijk Saw X bij Pathé Thuis.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.