Masters of the Air

Weekend kijktips: Mr & Mrs Smith, The Greatest Night in Pop en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Argylle (bioscoop)

Nu in de bioscoop en binnenkort bij Apple TV+: de nieuwe film Argylle van producer-regisseur Matthew Vaughn. Maar toen de nieuwste film van Vaughn eind januari in Londen in première ging, haalde de film de krantenkoppen om redenen die waarschijnlijk niet de bedoeling waren van de filmmakers. Naast het gebruikelijke geroezemoes over de jurken van gelegenheidsactrice Dua Lipa en medeproducer Claudia Schiffer (tevens partner Vaughn) was er vooral veel ophef over Schiffers belangrijkste accessoire: een rugzak met kijkvenster met daarin haar kat Chip, die een grote rol speelt in de film. Het betreffende kattenras (Scottish Fold) mag in Nederland niet gefokt worden omdat de dieren een pijnlijke afwijking in het kraakbeen hebben. Dierenactivisten zijn nu bang dat mensen massaal een Scottish Fold-kat in huis nemen die ze ook in een veel te krappe rugzak stoppen. Kortom: ook wij zijn hierdoor een beetje afgeleid van het werkelijke verhaal, dat vermakelijk maar ook geen hoogstandje is. We zagen ‘m alvast in de bioscoop.

Binnenkort te kijken: Argylle op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

A Hero’s Journey: The Making of Percy Jackson and the Olympians

Een halfgod zijn valt niet mee… en in de schoenen staan van populaire personages evenmin. Terwijl ze personages vertolken die op een queeste zijn, beginnen Walker, Leah en Aryan zelf aan een episch avontuur. Volg deze drie jonge helden die, samen met een gepassioneerde cast en crew, binnenstappen in de werelden van goden, vechten met buitengewone wezens en legendarische stunts uitvoeren. En oh ja, ze moeten ook nog naar school.

Percy Jackson and the Olympians (seizoen 1)

Percy Jackson & The Olympians vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten als de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meesterbliksemschicht. Nu moet Percy door Amerika trekken om de bliksemschicht te vinden en de orde op Olympus te herstellen.

25 Litre

Deze semiscripted documentaire gepresenteerd door Gokhan Ozoguz draait om de watercrisis. In de nabije toekomst staat Istanbul op de rand van een watercrisis. van een watercrisis en als de mensen in 2019 weigeren om hun gewoonten te veranderen, is die toekomst erg donker. gewoonten te veranderen, is die toekomst erg donker.

Video

Choir (seizoen 1)

Choir is een zesdelige documentaire reeks die de jongeren van het Detroit Jeugdkoor (DYC) volgt tijdens hun voorbereiding op de opvoering van hun leven. Door hun ogen ervaren we de hoogtes en laagtes in hun leven terwijl ze opgroeien in Detroit, naast de uitdagingen van het in balans houden van familie, school en atletiek terwijl ze hun droom najagen om hun talent naar een hoger niveau te brengen en ze optreden op één van ‘s werelds grootste podia.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Orion and the Dark

De veelgeprezen scenarioschrijver Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich) is de drijvende kracht achter Netflix’s Orion and the Dark. Deze exclusieve DreamWorks-productie is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Emma Yarlett. Het verhaal draait om Orion, een nerveus basisschoolkind dat vriendschap sluit met een fysieke manifestatie van het duister (Paul Walter Hauser). De stemmencast bestaat onder andere uit Angela Bassett, Werner Herzog en Colin Hanks.

Alexander: The Making of a God

Deze documentaire is eigenlijk een soort docudrama-hybride. Door pratende hoofden te combineren met bloedige, volledig gekostumeerde dramatiseringen probeert deze zesdelige Netflix-serie de legende van Alexander de Grote nieuw leven te blazen. De historische figuur wordt getransformeerd tot ene levende god.

The Greatest Night in Pop

Behoor je tot Generatie X, dan zal deze documentaire een enorme explosie aan nostalgie veroorzaken. In 1985 kwamen de grootste Amerikaanse artiesten samen om een lied op te nemen voor het goede doel: ‘We Are The World’. In deze documentaire zie je hoe het eraan toe ging. Hoe componeer je in een paar weken een hit? En hoe zorg je dat al die artiesten op hetzelfde moment in de studio zijn? Welke cruciale rol speelden Lionel Richie en Michael Jackson? Waarom moest Diana Ross huilen? En deed Prince nou wel of niet mee?

Producers Quincy Jones en Michael Omartian brachten mensen als Stevie Wonder, Tina Turner, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Billy Joel, Diana Ross en talloze anderen samen om muziekgeschiedenis te schrijven. De documentaire won (terecht!) een prijs op het Sundance-festival.

Wil

Belgische oorlogsfilm over twee jonge hulpagenten (Stef Aerts en Matteo Simoni) die begin jaren veertig in Antwerpen gedwongen worden de Duitse bezetter te helpen met de klopjacht op Joden, maar tegelijkertijd ook het verzet steunen. Te midden van alle chaos en geweld valt Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette (Annelore Crollet). Wil is gebaseerd op het boek van Jeroen Olyslaegers. De regie was in handen van Tim Mielants (Peaky Blinders), die het samen met Carl Joos (De Zaak Alzheimer) het scenario schreef.

Baby Bandito

Chileense misdaadserie rondom een piepjonge skateboarder die een gevaarlijke beroving plant om indruk te maken op zijn geliefde. De miniserie bestaat uit acht afleveringen.

Het verhaal is losjes gebaseerd op de Chileense ‘misdaad van de eeuw’ in 2014. De arme maar charismatische jonge skateboarder Kevin (Nicolás Contreras) wordt plots verliefd op de welgestelde Génesis (Francisca Armstrong). Om zijn liefde voor haar te tonen wil hij op een vliegveld miljoenen stelen van een gevaarlijke bende, genaamd The Butchers. Na de beroving is Kevin opeens de meest gezochte man in Chili, waarna hij en Génesis op de vlucht slaan terwijl ze door zowel agenten als criminelen op de hielen worden gezeten.

NASCAR: Full Speed

Amerikaanse documentaireserie over de autosport NASCAR: we volgen coureurs en teams die alles doen om kampioen te worden en geschiedenis te schrijven.

Jesus Revolution

Biografische dramafilm over de Jezusbeweging in de jaren zestig. We volgen een tiener (Joel Courtney), een hippie (Jonathan Roumie en een pastoor (Kelsey Grammer).


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Mr. & Mrs. Smith (seizoen 1)

Je kent misschien de 2005-versie met Angelina Jolie en Brat Pitt (die trouwens op Netflix te zien is). Maar Amazon is al tijden bezig met een nieuwe versie van Mr. & Mrs. Smith, die als serie wordt uitgezonden. Vanaf dit weekend is het eindelijk te zien op Prime Video. Het drama in 8 afleveringen heeft in de hoofdrollen Donald Glover en Maya Erskine (die de rol van Phoebe Waller-Bridge overnam na diens terugtrekking uit het project). Het verhaal volgt een tweetal spionnen, die zich voordoen als een getrouwd stel. Hun oprechte gevoelens voor elkaar brengen het risico met zich mee dat hun relaties in gevaar komen. John Turturro, Paul Dano, Michaela Coel, Sarah Paulson, Alexander Skarsgård en Ron Perlman spelen ook mee in de serie.

De Prank Show

Programma waarin Giel de Winter met de verborgen camera bekende en onbekende mensen voor de gek houdt. In de eerste aflevering neemt Monique Westenberg wraak op André Hazes, met hulp van Giel.

Something From Nothing: the Art of Rap (2012)

Documentaire over rapmusic door de geschiedenis. De legendarische rapper Ice-T neemt de kijker mee op een persoonlijke tocht door de geschiedenis van de hiphop, haar herrijzenis van de straat en opkomst tot over de hele wereld. Hij spreekt een hele reeks aan rapzwaargewichten van Eminem tot Dr. Dre tot Snoop Dogg en Kanye West. De documentaire is al wat ouder, maar bevat veel uniek beeldmateriaal.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Curb Your Enthusiasm (seizoen 12)

De langstlopende comedyserie van HBO, Curb Your Enthusiasm, begint aanstaande maandag aan het allerlaatste, twaalfde seizoen. De nieuwe afleveringen tonen de (niet-)fictieve avonturen van Larry David in Los Angeles, met onder meer J.B. Smoove, Susie Essman, Jeff Garlin, Vince Vaughn, Cheryl Hines en Ted Danson volgens de beproefde komische formule.

The Matrix (3 films)

Alle drie films van The Matrix zijn nu te bekijken bij HBO Max, waarbij de eerste het beste is beoordeeld. De computerhacker Neo komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze “Matrix” gehaald.

Hero Inside (seizoen 1)

Scott heeft 100 helden in 100 comics getekend. Als hij verdwijnt, blijven alleen zijn comics over en die liggen door heel San Francisco verspreid. De helden van Scott komen tevoorschijn als een lezer hun naam roept.

The Shawshank Redemption (1994)

Een hooggewaardeerde klassieker! Nu te zien bij HBO Max. Bankier Andy Dufresne wordt onterecht veroordeeld tot tweemaal levenslang voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij belandt in de zwaar bewaakte gevangenis `Shawshank` en gedurende twintig jaar is hij overgeleverd aan corruptie en bedrog. Zijn medegevangene en enige vriend Red heeft alle hoop op vrijlating laten varen. Dan bedenkt Andy een ingenieus plan.

De trailer vind je hier



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Ninja Turtles: Totale Chaos

Na zich jaren voor mensen te hebben verscholen, hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen. Ze gaan de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Halo (seizoen 1)

John neemt Kwan mee naar een oude vriend en leert meer over het mysterieuze object, dat de Covenant en Makee willen stelen. Nu de buitenaardse dreiging toeneemt, heeft Dr. Halsey een plan om het onvoorspelbare gedrag van John aan te pakken.

The Long Shadow (seizoen 1)

“The Long Shadow” toont een van de meest beruchte en schokkende seriemoordenaars ter wereld, Peter Sutcliffe, ook wel de Yorkshire Ripper genoemd. Tussen oktober 1975 en januari 1981 ondernam de politie de grootste klopjacht in de Britse geschiedenis van de criminaliteit. De zoektocht naar Sutcliffe duurde vijf jaar, er waren meer dan duizend agenten bij betrokken en het veranderde de manier waarop de Britse politie werkte voor altijd.

Ted (2012)

Als kind mocht John één wens doen, waarmee hij zijn teddybeer Ted tot leven liet komen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. John’s vriendin Lori vindt echter dat het tijd is dat John volwassen wordt. Deze film uit 2012 is nog steeds leuk om te zien.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

The Making of: Symbolica (seizoen 1)

Een uniek kijkje achter de schermen bij de bouw van Symbolica: Paleis der Fantasie. Bij deze overdekte familieattractie aan het Hartenhof in de Efteling is niets wat het lijkt.

Musical: De Grote Efteling Koekoekshow

We zijn uitgenodigd door de directeur van de Efteling. We hebben geluk, want dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag! Hij is er nog niet, maar wij zien al iets bijzonders op toneel: een grote machine met knoppen, hendels en een live-verbinding met de Efteling!

Musical: Jokie & Jet

Jokie is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie. Maar Jet heeft zóveel verrassingen voor Jokie, passen al die cadeautjes wel in de luchtballon?


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Het Smelt

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert de Vlaamse Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.

Paul Blanca: Deze film red je leven

Fotograaf Paul Blanca was een internationaal gevierd kunstenaar, totdat Rob Scholte hem in 1995 ten onrechte ervan beschuldigde een bom onder zijn auto te hebben geplaatst.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.