Lil Kleine documentaire

Weekend kijktips: The Creator, Caroline, Jorik en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Er zijn deze week geen nieuwe films en series op Apple TV+.

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

The Creator

Eerder was het nieuwe, prachtige sciencefiction-epos van Gareth Edwards alleen te zien op Hulu. Nu is het internationaal te bekijken op Disney+. The Creator speelt zich af in de nabije toekomst, waar de mensheid in oorlog is met kunstmatige intelligentie (klinkt als The Terminator?). John David Washington speelt een ex-sergeant van het Amerikaanse leger, Joshua Taylor. Hij is belast met het opsporen van The Creator, die het jarenlange conflict zou kunnen keren. Taylor’s missie krijgt echter een onverwachte wending als hij ontdekt wat de zogenaamde Schepper eigenlijk is. De situatie dwingt hem vervolgens om zijn moraliteit en loyaliteit onder ogen te zien.

Reken op enorm indrukwekkende beelden en een brede verhaallijn, waardoor het geschatte budget van $100 miljoen opeens niet meer zo bizar lijkt. The Creator zou wel eens een van de beste Disney Plus-films van 2024 kunnen worden.

Death and Other Details

“Wat als we Knives Out op een cruiseschip zetten?” Dit zou wel eens het uitgangspunt kunnen zijn geweest bij het bedenken van ‘Death and Other Details’. Een moordmysteriefilm op een cruiseschip klinkt als een geweldig idee: de betrokkenen kunnen geen kant op, dus de moordenaar móet wel ergens aan boord zijn.

Detective Rufus Coteworth (Mandy Patinkin) probeert een whodunit in een afgesloten kamer te doorgronden. Coteworth wordt bij zijn onderzoek geholpen door Imogene Scott (Violett Beane), die als hoofdverdachte is aangesteld en ermee instemt Coteworth te helpen in een poging haar eigen naam te zuiveren. De eerste twee afleveringen van Death and Other Details zijn nu te zien op Disnay+. Wekelijks tot en met 5 maart komen er nieuwe afleveringen bij.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

The Kitchen

Sciencefictiondrama van Daniel Kaluuya (Nope, Spider-Man: Across the Spider-Verse) en Kibwe Tavares (Time Machine). The Kitchen speelt zich af in een op Blade Runner geïnspireerd neofuturistisch en dystopisch Verenigd Koninkrijk en volgt Izi (Kane Robinson) en Benji (Jebediah Bannerman), die vechten om te overleven en uit de sleur te komen waarin ze zitten. Vooral de moeite om te kijken vanwege de uitstekende acteurs en de sociaal-politieke boodschap die dit rauwe, emotionele verhaal uitdraagt.

Love on the Spectrum US season 2

Netflix keert dit weekend terug met het tweede seizoen van Love on the Spectrum, de show die mensen met autisme volgt, terwijl ze de op zoek zijn naar de liefde. Abbey, David, Dani, James en Steve zijn terug voor het tweede seizoen, terwijl we als nieuwe gezichten Connor, Journey en Tanner kunnen verwelkomen. De serie draait om empathie en acceptatie. Het volledige tweede seizoen is nu te streamen bij Netflix.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Hazbin Hotel

Amazon Studios heeft de afgelopen jaren veel goede animatieseries afgeleverd en Hazbin Hotel lijkt in het rijtje van eerdere aanraders zoals Invincible te passen. Hazbin Hotel is gebaseerd op de gelijknamige virale YouTube-video uit 2019. We volgen Charlie Morningstar (Erika Henningsen), de prinses van de hel, die probeert om de zondaars van het rijk te rehabiliteren en hen te helpen de hemel binnen te komen. De bedoeling daarachter is om de overbevolking in de hel te verminderen. Tot de stemmencast behoren Stephanie Beatriz van Brooklyn Nine-Nine, Blake Roman van Blue Blood, Kimiko Glenn van Into the Spider-Verse en Keith David van Community.

Hazbin Hotel is een combinatie van animatie voor volwassenen, duistere komedie en Broadway-musical. Ook de soundtrack klinkt goed. Aflevering 1 is gratis te bekijken, terwijl abonnees de eerste vier afleveringen kunnen afspelen. Tot 2 februari verschijnen er wekelijks nog twee afleveringen.

Jorik

Documentaireserie over de val van Lil’ Kleine en de nasleep daarvan. De Nederlandse rapper werd gearresteerd vanwege fysieke mishandeling van zijn toenmalige verloofde. Beelden van de actie gingen viral. Nu heeft Lil Kleine, in het dagelijkse leven Jorik Scholten genaamd, plannen om zijn leven te beteren. Hij besloot nuchter te worden en minder te feesten. In deze serie krijgen we een kijkje in zijn leven en vertelt hij hoe hij zijn artiestenleven teveel mee naar huis nam.


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

On The Roam

Een documentaire waarin Aquaman-ster Jason Momoa door de VS reist om “kunst, avontuur en vriendschap na te jagen door de lens van vakmanschap”. Wat we daarvan kunnen verwachten? Je kunt het beste even de trailer kijken om een indruk te krijgen. In elke aflevering ontdek je iets nieuws of intrigerends, terwijl Momoa op zoek is naar inspiratie. Zo zien we hoe met passie motorfietsen en muziekinstrumenten worden gebouwd. De eerste twee afleveringen zijn nu te bekijken, daarna volgen wekelijks nieuwe shows tot en met 8 februari.

Sort Of season 3

Het derde en laatste deel van Sort Of, waarin we het niet-binaire Pakistaans-Canadese personage Sabi Mehboob (Bilal Baig) volgen. Seizoen 3 begint met de nasleep van de recente dood van een familielid, waardoor Sabi grote vragen moet beantwoorden over identiteit en levenskeuzes. Een van de trailers suggereert ook dat Sabi op een rommelige maar hoopvolle manier een ‘wedergeboorte’ zal ondergaan. De eerste twee seizoenen haalden een erg hoge score op Rotten Tomatoes, dus onze verwachtingen zijn hoog gespannen. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien en er komen wekelijks nieuwe afleveringen bij tot 8 februari.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Dublin Narcos

In de jaren 80 en 90 verandert Dublin van een door recessie geteisterde stad in een plek waar de drugshandel welig tiert. Hierdoor wordt het één van de meest welvarende steden van Europa.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Caroline

Journalist Jaïr Ferwerda volgde Caroline van der Plas van BBB een half jaar lang, waardoor je een uniek kijkje in het leven van de politica krijgt. De tweedelige documentaire laat echter niet alleen de mooie kant zien. Ook Caroline krijgt wel eens te maken met tegenslagen.

The Hidden World of Hospitality with Tom Kerridge (seizoen 1)

De Britse sterrenchef Tom Kerridge geeft ons in deze BBC-serie een kijkje achter de schermen bij verschillende horecabedrijven. Meer info.

Dubai: Buying The Dream (seizoen 1)

We volgen een aantal ambitieuze makelaars tijdens hun werkzaamheden in Dubai.

Endeavour

De jonge Endeavour Morse zet in de jaren ’60 zijn eerste schreden op het speurderspad. Alles begint als de jonge, pientere Morse zich aanmeldt bij de politie van Oxfordshire, waar hij al gauw doorgroeit naar de afdeling misdaadbestrijding. Na een succesvol moordonderzoek neemt de door de wol geverfde inspecteur Fred Thursday Morse onder zijn hoede als een soort pupil. Thursday leert Morse de fijne kneepjes van het vak, en hoe: Morse lost de ene na de andere gecompliceerde moordzaak op. Maar sommige van zijn superieuren zijn niet echt blij met al die successen. En dat zal Morse merken ook.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Zomervacht

Tijdens de zomervakantie wordt de 13-jarige Brian plotseling verantwoordelijk voor de zorg van zijn verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.