Steve Jobs film

Weekend kijktips: Steve Jobs, Hacks, Unfrosted en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Acapulco (seizoen 3)

Acapulco is een ondergewaardeerde, redelijk onbekende serie op Apple TV+, die in werkelijkheid erg goed is. Het voelt bijna alsof je op vakantie bent in een prachtig strandparadijs en bovendien zit het vol met snelle grappen en oprechte emoties, met een telenovela-achtige flair. Sterker nog, de serie geeft je hetzelfde feel good-effect als Ted Lasso, maar met betere grappen en zonder de overdreven morele lessen van de latere seizoenen.

In het derde seizoen van Acapulco zien we bovendien een geliefde Ted Lasso-ster terug: Cristo Fernández, bekend van de uitspraak “football is life”. Voor wie nog niet eerder heeft gekeken volgt hier een korte samenvatting. In 1984 komt de droom van Maximo Gallardo uit: hij krijgt een prachtige baan in Las Colinas, het mooiste resort van Acapulco. Maar al snel beseft hij dat daar werken veel ingewikkelder is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Het nieuwe seizoen richt zich op verzoening met fouten uit het verleden en spannende nieuwe kansen.

Bekijken: Acapulco op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Shardlake

Game of Thrones-acteur Sean Bean speelt de hoofdrol in deze nieuwe serie rondom een moordmysterie in de zestiende eeuw.

Het is 1536. Het leven van Matthew Shardlake wordt verstoord als Thomas Cromwell hem opdraagt om een verdachte dood in het afgelegen klooster van Scarnsea te onderzoeken. Bedrog en corruptie zijn er wijdverbreid en al snel wordt duidelijk dat de moord niet de eerste is. Shardlake raakt verstrikt in een web van leugens dat niet alleen zijn integriteit, maar ook zijn leven bedreigt. Deze meeslepende detectiveserie is gebaseerd op de populaire Tudor-mysterieromans van C.J. Sansom.

Prom Dates (2024)

Jess en Hannah, 13 jaar oud, hebben een pact gesloten om het perfecte schoolbal te hebben. Maar 24 uur voor het grote evenement wordt alles verpest als ze het uitmaken met hun dates. Nu hebben ze één nacht om nieuwe dates te vinden en hun fantasie waar te maken.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Unfrosted: The Pop-Tart Story

Het regiedebuut van Jerry Seinfeld. Seinfeld schreef het scenario samen met voormalig Seinfeld-schrijvers Spike Feresten en Andy Robin. Ook Barry Marder schreef mee, die eerder met hem werkte aan de animatiefilm Bee Movie.

Naast Seinfeld zijn in deze film ook de komieken Amy Schumer en Jim Gaffigan en anderen te zien. De film draait om de rivaliteit tussen de ontbijtgranen van Kellogg’s en Post Cereal in de jaren zestig. Beide bedrijven willen een product in de markt zetten dat de manier waarop we ontbijten drastisch zal veranderen. Aan de kant van Kellogg’s zien we de acteurs Melissa McCarthy, Jim Gaffigan en Jerry Seinfeld zelf, terwijl Amy Schumer gestalte geeft aan concurrent Marjorie Post. Daarnaast zien we Bill Burr als president John F. Kennedy en onder meer James Marsden, Dan Levy, Hugh Grant en Peter Dinklage in diverse bijrollen.

John Mulaney Presents: Everybody’s in LA

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei is het eerste deel van een live-evenement van John Mulaney in première gegaan bij Netflix. Hij trekt door Los Angeles en zoekt verschillende collega-komieken op.

De Zaak Menten (seizoen 1)

Journalist Hans Knoop wordt gewezen op de ernstige misdaden van Pieter Menten en besluit verhaal te gaan halen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Idea of You

The Idea of You , gebaseerd op een geprezen liefdesverhaal met dezelfde naam, gaat over Solène (Anne Hathaway), een 40-jarige alleenstaande moeder die een onverwachte romance begint met de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), de zanger van August Moon, de hipste boyband ter wereld.

Clarkson’s Farm (seizoen 3)

Jeremy Clarkson is een journalist, een tv persoonlijkheid, en een man die de wereld rondreist om al schreeuwend in supercars te racen. Hij is geen boer, wat jammer is, want hij heeft een boerderij van 1.000 hectare op het Engelse platteland gekocht en besloten die zelf te gaan runnen, ondanks het feit dat hij helemaal niets van landbouw weet. De serie volgt een intens, slopend en vaak hilarisch jaar uit het leven van de meest onwaarschijnlijke boer van Groot-Brittannië en zijn team, terwijl ze te kampen hebben met het slechtste boerenweer in decennia, ongehoorzame dieren, niet-reagerende gewassen en een onverwachte pandemie.

One Life

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Hacks (seizoen 3)

Hacks onderzoekt een duister mentorschap dat ontstaat tussen Deborah Vance, een legendarische komiek uit Las Vegas, en een 25-jarige verschoppeling.

Turtles All The Way Down (2024)

Turtles All the Way Down gaat over de 16-jarige Aza Holmes, die lijdt aan een angst- en een dwangstoornis. Boeken van John Green zijn wel vaker verfilmd, bijvoorbeeld ‘The Fault in Our Stars’ en ‘Paper Towns’.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Steve Jobs

Deze biopic laat aan de hand van drie cruciale momenten in zijn carrière de menselijke tegenslagen en de gedurfde visie zien van de man die de Mac groot maakte. Met Michael Fassbender als Steve Jobs.

Trolls Band Together (2023)

Wanneer Poppy en Branch dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch ooit samen met zijn broers deel uitmaakte van de boyband BroZone. Ze besluiten de broers weer bij elkaar te gaan brengen. Na Trolls en Trolls World Tour mag je deze nieuwe film niet missen. Te zien vanaf zondag 5 mei.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Costa!! de serie (seizoen 1)

Aan de Spaanse Costa Brava draait de legendarische club Costa weer op volle toeren. Succes betekent echter ook hard werken en clubeigenaar Thomas zit tegen een burn-out aan. Wanneer de dokter waarschuwt dat hij het echt rustiger aan moet doen, moeten vaste krachten Esmee, Kay en Mike de leiding van de Costa overnemen. Maar dan keren een buurman en de gemeente zich tegen de club en staat het team opnieuw voor de grote uitdaging om club Costa te redden.

Vond je de film Costa!! leuk, dan zal deze film je ook aanspreken. Enkele acteurs uit de film keren terug, waaronder Lisa Zweerman, Roeland Fernhout, Oscar Aerts en Sinan Eroglu.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Game On (2024)

Wanneer er een hyperdimensionale scheur ontstaat tussen de realiteit en de gamewereld, moeten de beste gamers ter wereld de gamewereld betreden om de echte wereld te redden. In deze nieuwe Nederlandse film zien we Issam (Marouane Meftah van Mocro Maffia), die graag pro-gamer wil worden. En hij is er ook ontzettend goed in. De overheid schakelt zijn hulp dan ook gretig in als kwaadaardige AI de wereld ten onder dreigt te brengen.

The Zone of Interest (2024)

De commandant van Auschwitz, Rudolf Höss, en zijn vrouw Hedwig streven ernaar om een droomleven op te bouwen voor hun gezin in hun huis, direct naast het kamp. Deze Oscar-genomineerde dramafilm maakte op kijkers enorme indruk. Direct naar de film.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.