Waze navigatie op de iPhone.

Waze gaat iedereen met een elektrische auto helpen zoeken naar de juiste lader

Waze rolt een nieuwe functie uit voor bestuurders van elektrische auto's. Je kan in de app jouw model elektrische auto en stekkertype invoeren, waarna Waze je tijdens je route langs de juiste laadpalen brengt.

Als bestuurder van een elektrische auto is het handig om te weten waar er langs je route laadpalen zijn die geschikt zijn voor jouw auto. In veel navigatie-apps zoals Apple Kaarten kun je al navigeren naar laadpalen, maar Waze gaat een stapje verder. Je kan in Waze handmatig gegevens van je elektrische auto invoeren, zodat het zoeken van de juiste laadpaal een stuk eenvoudiger wordt.

Waze met laadpalen voor elektrische auto’s

De komende weken wordt de functie voor elektrische auto’s in Waze wereldwijd uitgerold, dus het is mogelijk dat je het nu nog niet ziet. Zodra de functie voor jou beschikbaar is, kun je dus in de instellingen aangeven wat voor elektrische auto je rijdt en welk type stekker jouw voorkeur heeft. Vervolgens laat de app zien welke geschikte laadpalen er langs je route voorbij komen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en misschien wel met een lege accu staat. De optie verschijnt bij Instellingen > Voertuiggegevens > Elektrisch voertuig.

Waze: laadpalen zoeken voor elektrische auto's

Waze zegt in een blogpost dat de informatie over laadpalen dankzij de Waze-community altijd up-to-date is. Bij een laadstation zie je relevante informatie zoals welke type stekkers er beschikbaar zijn en hoeveel er van elk bij de laadpaal aanwezig zijn. Ook zie je hoe snel de laadpalen je auto kunnen opladen. Je kan rechtstreeks naar zo’n laadpaal navigeren, maar ook tijdens je route zoeken naar laadpalen in de buurt.

Apple Kaarten en Google Maps hebben de laatste jaren al wat functies voor elektrische auto’s toegevoegd. Zo heeft Apple Kaarten een optie om je auto te koppelen, als de auto daar ondersteuning voor biedt. Ook Google Maps kan, indien ingebouwd in de auto, een koppeling maken voor het zoeken van geschikte laadpalen op je route. Daarnaast zijn er nog heel veel apps gespecialiseerd in elektrische auto’s en laadpalen zoeken.

Bekijk ook

De beste apps voor elektrische auto's: opladers en laadpalen vinden

Wat zijn de beste iPhone-apps voor elektrische auto's? In dit artikel zetten we apps voor laadpalen, tanken en opladen op een rij. Van Shell Recharge tot Google Maps: dit zijn de beste apps voor je elektrische auto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.