watchOS 4 maakt muziek bedienen makkelijker

In watchOS 4 komt het Now Playing-scherm automatisch in beeld als je naar muziek luistert. Voorheen moest je daarvoor handmatig op zoek gaan.

Als je op de iPhone naar muziek luistert, kun je via de Apple Watch het volume regelen of doorskippen naar het volgende nummer. Die bedieningsknoppen waren echter niet zo makkelijk toegankelijk, maar daar heeft Apple in watchOS 4 iets aan gedaan. Het Now Playing-scherm komt automatisch in beeld als je naar muziek luistert.


Apple Watch met AirPods: muziek luisteren

Muziek bedienen makkelijker in watchOS 4

In watchOS 4 zitten talloze nieuwe functies die Apple officieel heeft aangekondigd. Eerder noemden we al onze zes favoriete functies in watchOS 4. Maar er zitten zoals altijd ook nog wel wat nieuwe ontdekkingen in. Zo blijkt het Now Playing-scherm meteen in beeld te verschijnen, als je je pols kantelt.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Now Playing in watchOS 4

Het was een van de meest gehoorde klachten over watchOS: als je op de iPhone muziek aan het luisteren was, moest je moeite doen om de muziekknoppen op je Apple Watch te vinden. In watchOS 3 werden de knoppen zelfs nog iets minder toegankelijk, maar in watchOS 4 wordt het beter. Het Now Playing-scherm verschijnt meteen als je je pols kantelt, dus je hoeft niet meer naar het dock te gaan. Het werkt ook als je een podcast of audioboek beluistert. In bovenstaande video is te zien hoe het werkt.

Er zitten in watchOS 4 nog meer verbeteringen op het gebied van muziek:

  • Vernieuwde Muziek-app
  • Automatisch synchroniseren van favoriete muziek met de Apple Watch
  • Automatisch muziek afspelen tijdens een workout
  • Naar links vegen om de muziek te bedienen tijdens een workout
  • Mogelijkheid om meerdere afspeellijsten te gebruiken
  • Verbeterde Now Playing-complicatie op de wijzerplaat

In watchOS 4 krijg je nog veel meer nieuwe mogelijkheden. Zo kun je binnenkort zelf een wijzerplaat maken voor je Apple Watch, waarbij je zelf bepaalt welke informatie erop komt te staan en op welke plek. Ook zit je in watchOS 4 niet meer vast aan de honingraat-weergave van appicoontjes. Je kunt alle Apple Watch-apps ook in een lijst bekijken.

Bekijk ook

Een eigen foto of portret als Apple Watch-wijzerplaat gebruiken

Zelf Apple Watch wijzerplaten maken van een foto of portret? Dat doe je gemakkelijk zelf: kies een leuke foto en bepaal zelf welke info er op de wijzerplaat moet staan. Als alternatief kun je ook kiezen voor een portret van je partner, kind of andere dierbare persoon. Of ga aan de slag met apps van derden om wijzerplaten te maken!
Bekijk ook

Zo bekijk je Apple Watch-apps in raster- of lijstweergave

De apps op je Apple Watch kun je op twee manieren bekijken: in een lijst of in een raster. Het raster ziet er leuk uit, maar de lijst is handiger als je veel apps geïnstalleerd hebt. Hoe je wisselt tussen beide weergaven van apps op de Apple Watch, vertellen we je hier.

We zijn verder enthousiast over de nieuwe Apple Watch-wijzerplaten met Toy Story-figuren, Siri en Caleidoscoop. In watchOS 4 zitten ook verbeterde sportfuncties, je kunt de Apple Watch als zaklamp gebruiken en hebt meer keuzemogelijkheden in het dock. Al deze punten hebben we besproken in het artikel over de beste nieuwe functies van watchOS 4, dat je hieronder kunt raadplegen.

Bekijk ook

Dit vinden wij in watchOS 4 de beste nieuwe functies

Nieuwe wijzerplaten, sportfuncties en een nieuwe Muziek-app: wat zijn volgens ons de belangrijkste vernieuwingen voor de Apple Watch in watchOS 4? We hebben de zes belangrijkste functies op een rij gezet.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.