Apple Watch met AirPods: muziek luisteren

watchOS 4 maakt muziek bedienen makkelijker

In watchOS 4 komt het Now Playing-scherm automatisch in beeld als je naar muziek luistert. Voorheen moest je daarvoor handmatig op zoek gaan.

Als je op de iPhone naar muziek luistert, kun je via de Apple Watch het volume regelen of doorskippen naar het volgende nummer. Die bedieningsknoppen waren echter niet zo makkelijk toegankelijk, maar daar heeft Apple in watchOS 4 iets aan gedaan. Het Now Playing-scherm komt automatisch in beeld als je naar muziek luistert.

Apple Watch met AirPods: muziek luisteren

Muziek bedienen makkelijker in watchOS 4

In watchOS 4 zitten talloze nieuwe functies die Apple officieel heeft aangekondigd. Eerder noemden we al onze zes favoriete functies in watchOS 4. Maar er zitten zoals altijd ook nog wel wat nieuwe ontdekkingen in. Zo blijkt het Now Playing-scherm meteen in beeld te verschijnen, als je je pols kantelt.

Now Playing in watchOS 4

Het was een van de meest gehoorde klachten over watchOS: als je op de iPhone muziek aan het luisteren was, moest je moeite doen om de muziekknoppen op je Apple Watch te vinden. In watchOS 3 werden de knoppen zelfs nog iets minder toegankelijk, maar in watchOS 4 wordt het beter. Het Now Playing-scherm verschijnt meteen als je je pols kantelt, dus je hoeft niet meer naar het dock te gaan. Het werkt ook als je een podcast of audioboek beluistert. In bovenstaande video is te zien hoe het werkt.

Er zitten in watchOS 4 nog meer verbeteringen op het gebied van muziek:

  • Vernieuwde Muziek-app
  • Automatisch synchroniseren van favoriete muziek met de Apple Watch
  • Automatisch muziek afspelen tijdens een workout
  • Naar links vegen om de muziek te bedienen tijdens een workout
  • Mogelijkheid om meerdere afspeellijsten te gebruiken
  • Verbeterde Now Playing-complicatie op de wijzerplaat

In watchOS 4 krijg je nog veel meer nieuwe mogelijkheden. Zo kun je binnenkort zelf een wijzerplaat maken voor je Apple Watch, waarbij je zelf bepaalt welke informatie erop komt te staan en op welke plek. Ook zit je in watchOS 4 niet meer vast aan de honingraat-weergave van appicoontjes. Je kunt alle Apple Watch-apps ook in een lijst bekijken.

We zijn verder enthousiast over de nieuwe Apple Watch-wijzerplaten met Toy Story-figuren, Siri en Caleidoscoop. In watchOS 4 zitten ook verbeterde sportfuncties, je kunt de Apple Watch als zaklamp gebruiken en hebt meer keuzemogelijkheden in het dock. Al deze punten hebben we besproken in het artikel over de beste nieuwe functies van watchOS 4, dat je hieronder kunt raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2017, 12:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, muziek, watchos 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.