watchOS 4.2 beta.

Vierde beta van watchOS 4.2 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Ben je benieuwd wat watchOS 4.2 allemaal te bieden heeft? De vierde beta van watchOS 4.2 is nu beschikbaar en in dit artikel praten we je bij over alle functies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch-gebruikers kunnen hun horloge binnenkort weer updaten, want Apple komt met watchOS 4.2, de nieuwste versie van watchOS. De vierde beta van watchOS 4.2 is nu beschikbaar om te downloaden voor ontwikkelaars en in dit artikel praten we je bij over deze nieuwe watchOS-versie.

watchOS 4.2 beta.

Samen met elke grotere iOS-update brengt Apple ook een nieuwe versie van watchOS uit en dat is dan nu ook niet anders. watchOS 4.2 is de nieuwe aankomende versie die samen met iOS 11.2 beschikbaar komt. De watchOS 4.2 beta is er alleen voor ontwikkelaars en in dit artikel lees je alles wat je wil weten. Eerder bracht Apple nog watchOS 4.1 uit, waarover je hieronder meer leest.

watchOS 4.2 beta 4

17 november 2017 – Apple heeft watchOS 4.2 beta 4 vrijgegeven op 17 november 2017. Iedere ontwikkelaar met een Apple Watch kan met de nieuwste beta aan de slag. Heb jij deze beta geïnstalleerd en nieuwe ontdekkingen gedaan, dan horen we dat graag in de reacties. Mocht er meer bekend zijn over de inhoud van deze beta, dan werken we dit artikel bij.

watchOS 4.2 beta 3

13 november 2017 – Apple heeft watchOS 4.2 beta 3 vrijgegeven op 13 november 2017. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

watchOS 4.2 beta 2

6 november 2017 – De tweede beta van watchOS 4.2 verscheen op 6 november 2017. In deze beta zijn er geen nieuwe ontdekkingen gedaan.

watchOS 4.2 beta 1

30 oktober 2017 – De eerste beta van watchOS 4.2 is op 30 oktober door Apple vrijgegeven. Er waren in deze versie geen grote wijzigingen bekend.

Tijdlijn watchOS 4.2 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 4.2 beta voor ontwikkelaars:

  • watchOS 4.2 beta 4: 17 november 2017 (verschenen)
  • watchOS 4.2 beta 3: 13 november 2017 (verschenen)
  • watchOS 4.2 beta 2: 6 november 2017 (verschenen)
  • watchOS 4.2 beta 1: 30 oktober 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie watchOS 4.2: december 2017 (verwacht)

Over watchOS 4.2
Voor de Apple Watch is watchOS 4.2 de eerstvolgende grote update. Het is de verwachting dat Apple in deze nieuwe versie enkele vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd heeft. Het gaat wellicht om nieuwe functies als iMessage in iCloud, waardoor al je berichten gesynchroniseerd worden tussen je apparaten. Ook zal Apple enkele bugfixes toegevoegd hebben, zodat watchOS 4.2 een stuk stabieler is.

watchOS 4.2 beschikbaarheid

Wij verwachten daarom dat Apple watchOS 4.2 in december 2017 uit gaat brengen voor de Apple Watch. watchos-updates worden altijd tegelijkertijd uitgebracht met iOS-updates, dus het is de verwachting dat watchOS 4.2 tegelijkertijd uitgebracht gaat worden met iOS 11.1, de eerstvolgende update van iOS 11.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe watchOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Veelgehoorde problemen zijn een leeglopende batterij, vastlopers en automatische herstarts.

Wanneer komt de publieke beta watchOS 4.2?

Er komt geen publieke beta van watchOS 4.2 beschikbaar voor publieke betatesters. Ben je geen ontwikkelaar, dan zul je dus moeten wachten tot de officiële release later in 2017.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2017, 9:12
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, firmware, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.