Taptop met iPhone

Student bedenkt de Taptop, een opvolger van de Mac mini

Maak kennis met de Taptop, een designidee van student Louis Berger. Met de Taptop heb je toegang tot je apps en dock, op een heel aparte manier.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Taptop computer

Heeft de Mac mini nog toekomst? Na meerdere jaren zonder updates is het afwachten of Apple nog updates uitbrengt. En ook al heeft Tim Cook aangegeven dat de Mac mini een belangrijk onderdeel blijft in het assortiment, concrete aanwijzingen dat er iets nieuws aankomt zijn er niet. Daarom is student Louis Berger aan de slag gegaan om zelf een opvolger te bedenken: de Taptop.

Taptop, opvolger van de Mac mini

Voordat je nu naar je creditcard grijpt: het gaat hier om een designidee, dus niet om een concreet product. Louis’ idee is de Taptop, een simpele computer voor op je bureau, met een rij iconen waarop je kunt tikken. Misschien wordt zo’n nieuw design wel realiteit, want Intel heeft vorige week aangekondigd dat ze werken aan een nieuwe processor, bestaande uit een CPU en GPU, waarmee je kleine desktops en hybride systemen kunt maken. De technologie zou geschikt kunnen zijn voor deze Taptop.

Taptop computer

Aan de achterkant vind je allerlei aansluitingen, zoals twee USB-A-poorten en vier USB-C-poorten. Ook een HDMI-aansluiting en een kaartlezer zijn van de partij. Op het schermpje aan de voorkant vind je de Finder, stacks en prullenmand, plus de icoontjes voor snelle acties. Het dock verdwijnt automatisch als je aan het werk bent in een app en functies zoals Handoff maken het uitwisselen tussen iPhone en Taptop extra makkelijk. De student heeft het design uitgewerkt in wit en zwart.

Taptop met iPhone

Louis heeft er echt over nagedacht en maakte meerdere prototypes van piepschuim om de interactie echt te testen. Op de website van Berger kun je nog meer foto’s vinden van deze aparte desktopcomputer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2017, 9:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac mini
Device Mac mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.