Apple brengt derde beta van watchOS 3 voor Apple Watch uit

Apple heeft zojuist watchOS 3 voor de Apple Watch gedownload. De derde beta is beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij de nieuwe functies verder kunnen uitproberen.

Apple Watch met watchOS 3.
Er staat de Apple Watch later dit jaar een flinke update te wachten in de vorm van watchOS 3, maar voor het zover is wordt deze uitgebreid getest door ontwikkelaars. Vandaag is watchOS 3 weer een stapje dichter bij de uiteindelijke lancering, want Apple heeft de derde beta van watchOS 3 vrijgegeven. Deze nieuwe versie is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

watchOS 3 met derde beta voor Apple Watch

In watchOS 3 worden veel verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd. De belangrijkste vernieuwing is de nieuwe Dock, waardoor je je tien favoriete apps veel sneller kunt opstarten. De informatie van deze apps wordt in de achtergrond gedownload, waardoor de apps meteen te gebruiken zijn zodra je ze opent. In een apart artikel leggen we je uit hoe deze Dock op de Apple Watch precies werkt. Daarnaast kunnen rolstoelgebruikers straks volop gebruikmaken van de Activiteit-app dankzij de roldoelen in plaats van staandoelen.

Bekijk ook

Apple Watch Dock gebruiken voor apps: zo werkt het

Het Apple Watch Dock zorgt ervoor dat je je favoriete Apple Watch-apps altijd binnen handbereik hebt. Ontdek hoe het Dock van de Apple Watch werkt en hoe je apps kunt toevoegen en verwijderen.
Bekijk ook

Tijd om te rollen! Zo gebruik je de rolstoelfuncties op de Apple Watch

Op de Apple Watch kun je meldingen krijgen als je te lang stilzit in je rolstoel. Deze functie voor rolstoelgebruikers is te vinden op elke Apple Watch en zorgt ervoor dat je ook in een rolstoel regelmatig in beweging komt. Nu met video!

watchOS 3 bevat daarnaast nog een nieuw Bedieningspaneel, vergelijkbaar met het Bedieningspaneel op iOS. Hierdoor kun je enkele functies van de Apple Watch makkelijk in- en uitschakelen, zoals de Niet storen-stand en de Vliegtuigmodus. Zodra er nog nieuwe ontdekkingen gedaan worden, werken we dit artikel bij met de meest recente nieuwe ontdekkingen. Van watchOS 3 wordt geen publieke beta verwacht.

Bekijk ook

Zo werkt het Bedieningspaneel op de Apple Watch (vernieuwd in watchOS 10)

De Apple Watch heeft een eigen Bedieningspaneel (Control Center). Hier kun je zelf allerlei standaardinstellingen aanpassen en activeren, zoals Focus, de vliegtuigmodus en meer. Vanaf watchOS 10 gebruik je het Bedieningspaneel op een nieuwe manier. Lees hier hoe het werkt, welke knoppen er zijn en hoe je het aanpast.

watchOS 3 beta 3

De derde beta van watchOS 3 voor de Apple Watch is te downloaden vanaf de Watch-app op de gekoppelde iPhone met iOS 10. Je vindt de update bij Mijn Watch > Algemeen > Software-update. De definitieve versie van watchOS 3 voor de Apple Watch wordt in september verwacht.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.