ST560 dumbbells

BowFlex brengt langverwachte Smart Dumbbells met iPhone-app uit

De BowFlex Smart Dumbbell is na jaren wachten eindelijk uit. Dit is een dumbbell met iPhone-app om je training gemakkelijk bij te houden.

Na de stappentellers zijn nu allerlei andere fitnessapparaten aan de beurt om slim te worden, zoals het eerder vandaag besproken springtouw. Voor mensen die liever van het zware werk houden is er nu ook een dumbbell met ingebouwde technologie. Via een app zie je hoe lang je gesport hebt en hoeveel kilo je optilde.

bowflex-smart-dumbbell

BowFlex Smart Dumbbells

BowFlex kondigde de ST560 Smart Dumbbells eigenlijk al een paar jaar geleden aan. Pas sinds kort zijn ze leverbaar – maar voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten. Als je ze wilt hebben zul je dus iets meer moeite moeten doen. Wat maakt deze dumbbells zo smart?

De bedoeling van een dumbbell is bij iedereen bekend: gemakkelijk en snel gewicht heffen. Bij een normale set dumbbells heb je een heel scale aan gewichten en ben je continu bezig met het veranderen van het gewicht. Bij de dumbbells van BowFlex is dat in ieder geval verleden tijd. Door aan te stang te draaien kan je het gewicht aanpassen van 2,27kg tot maximaal 27,22kg. Een draai aan de stang verandert het gewicht met 1,13 kg. Zo kun je altijd de perfecte balans zoeken en ben je niet de hele tijd bezig met het aanpassen van het gewicht. Aan beide zijkanten kan je op een klein scherm het huidige gewicht zien, zowel in kilogrammen als in pounds.

Bekijk je resultaten in de app
BowFlex heeft voor deze dumbbells ook een eigen app gemaakt, BowFlex 3DT (link). Via een Bluetooth-verbinding kan je de dumbbells verbinden met de app en binnen een afstand van 3 meter houdt de app dan alle activiteit bij. De app laat je zien hoeveel lifts je hebt gedaan, bevat een timer, laat het totale aantal kilo’s en geeft ook aan hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Als je de app hebt gedownload moet je eenmalig een profiel aanmaken waarbij je een aantal basisgegevens moet invullen. De app vraagt je om je naam, gewicht, lengte en leeftijd. Door deze gegevens zo correct mogelijk in te vullen kan je exact zien hoeveel calorieën je hebt verbrand per oefening. Ook het totaal aantal kilo’s is een leuke toevoeging aan de app. Als je het gewicht instelt op bijvoorbeeld 15 kg en je doet 10 x 5 reps, dan laat de app zien dat je in totaal 750kg hebt getild en dat is toch aardig wat!

ST560 dumbbells

Naast het bijhouden van de gegevens kan je ook oefeningen en trainingen volgen. Zo biedt de app onder andere een ‘6 Week Challenge’, waarbij je elke dag een lijstje met oefeningen en uitleg krijgt. Kom je er niet uit met de uitleg, dan kun je op de instructievideo klikken om de oefening in detail te zien. De app heeft een enorme keuze in oefeningen die zowel met uitleg als instructievideo te leren zijn. In je persoonlijke dagboek wordt bijgehouden wat je allemaal hebt gedaan. Ook vind je daar al je records, die je vervolgens met je vrienden kan delen via social media.

Prijs en beschikbaarheid
Helaas biedt BowFlex deze dumbbells nog niet in Europa aan. In de VS zijn ze te bestellen voor $499. Voor $100 heb je er een handige houder bij, waar tevens je iPhone of iPad in past. Mocht je er eentje voor jezelf willen bestellen dan moet je goed zoeken op internet. Als je vanuit Nederland naar de bestelpagina gaat word je direct doorgestuurd naar de internationale site van BowFlex International, waar de ST560 Smart Dumbbell helaas nog niet te bestellen is. In Nederland is het vooralsnog niet bekend wie de ST560 Smart Dumbbells gaat verkopen; al kunnen de Nederlandse dealers van BowFlex je misschien helpen om ze alsnog in handen te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2016, 18:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.