Apple Watch Series 3 geruchten

Het is tijd! Apple geeft watchOS 3.2.3 voor de Apple Watch vrij

Apple heeft een nieuwe versie van watchOS vrijgegeven. watchOS 3.2.3 is nu beschikbaar voor de Apple Watch en lost enkele bugs en problemen op. Ook is de beveiliging van de Apple Watch verbeterd.

Apple zet weer vaart achter de updates, want zojuist is watchOS 3.2.3 voor de Apple Watch beschikbaar gekomen. In watchOS 3.2.3 hoef je echter geen nieuwe functies te verwachten, want Apple heeft alleen bugfixes en verbeterde beveiliging aan watchOS toegevoegd. Daardoor wordt aangeraden om de update toch te installeren, ook al merk je daar zelf weinig van.

Apple Watch Series 3 geruchten

watchOS 3.2.3 voor Apple Watch downloaden

Tegelijk met nieuwe versies voor iOS brengt Apple ook vaak nieuwe versies van watchOS uit. watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch en met watchOS 3.2.3 zijn we alweer aanbeland bij de derde aanvulling op watchOS 3.2 die eerder dit jaar verscheen. watchOS 3.2.3 is te downloaden voor elk model van de Apple Watch:

  • Apple Watch (origineel)
  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2

Om de nieuwe versie te downloaden en installeren, moet de Apple Watch minimaal 50% opgeladen zijn en verbonden zijn met de oplader. Je start het updateproces via de Watch-app op de gekoppelde iPhone. Ga naar Mijn Watch > Algemeen > Software-update om het updaten te starten. Zorg ervoor dat de gekoppelde iPhone in de buurt van de Apple Watch blijft en dat het horloge dus goed aan de oplader verbonden blijft. Het update van de Apple Watch kan lang duren (een uur is geen uitzondering), dus neem er goed de tijd voor en onderbreek het updaten niet. Zo voorkom je een vastgelopen Apple Watch. In onderstaand artikel lees je meer over wat er nodig is om je Apple Watch bij te werken.

watchOS 3.2.3 met bugfixes

watchOS 3.2.3 is geen spannende grote update, want in deze versie worden alleen enkele bugs en problemen opgelost. Ook verbetert Apple traditiegetrouw de beveiliging van watchOS 3.2.3. Of alle bugs die nog spelen daadwerkelijk opgelost zijn, moet nog blijken. Zo hebben sommige Apple Watch-gebruikers last van een echo bij het voeren van telefoongesprekken via de speaker van de Apple Watch. Het is echter nog onduidelijk of dit probleem alleen speelt bij de Apple Watch Series 2 of ook bij overige modellen.

De laatste nieuwe functie in watchOS is de Theaterstand. Met de Theaterstand zorg je ervoor dat het scherm niet oplicht als je bijvoorbeeld in de bioscoop of in een theater bent. Normaal gesproken springt het scherm van de Apple Watch aan bij een melding of bij het draaien van je pols, maar bij het gebruik van de Theaterstand wordt dat voorkomen.

Apple werkt in de tussentijd aan watchOS 4, de update die later dit jaar beschikbaar zal komen. watchOS 4 bevat nieuwe wijzerplaten, sportfuncties en meer. Zo kun je je Apple Watch als zaklamp gebruiken en gaat het luisteren van muziek via je Apple Watch makkelijker. In ons aparte artikel lees je meer over de nieuwe functies in watchOS 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.