Megaboom 3

De Ultimate Ears Boom 3 en Megaboom 3 blijven drijven in het zwembad

Ultimate Ears brengt een nieuwe generatie draadloze speakers uit: de Boom 3 en Megaboom 3. Ze zijn draagbaar, waterdicht en brengen een aantal interessante vernieuwingen met zich mee.

De Boom 3 en Megaboom 3 zijn volgens het bedrijf helemaal opnieuw ontworpen. Ze zijn beschikbaar in vier kleuren, elk in twee tinten. Nieuw is onder meer het materiaal waarmee de speakers omhuld zijn; dat wordt ook gebruikt voor motorjassen en brandwerend materiaal. Daardoor gaan ze langer mee en zijn ze lekker robuust. Ze werken echter niet met AirPlay 2.

Boom 3 en Megaboom 3

Allebei de speakers bieden gebalanceerd en 360-graden geluid. De Boom 3 en Megaboom 3 hebben volgens Ultimate Ears een extra sterke bas, vooral vergeleken met de vorige generaties. Ook is de helderheid van het geluid er sterk op vooruit gegaan, waarmee je muziek hoort ‘zoals de artiest het bedoeld heeft’.

Nieuw aan de speakers is niet alleen het ontwerp, maar ook de Magic Button. Daarmee kan je muziek direct via de speakers afspelen, pauzeren en ook overslaan. Het is daardoor niet meer nodig om eerst naar je telefoon te zoeken om muziek te kiezen. Als je de Boom 3 en Megaboom 3 aan je iPhone koppelt, heb je via de Magic Button ook meteen toegang tot al je muziek en afspeellijsten in Apple Music. Het is de eerste keer dat de Boom en Megaboom met Apple Music-afspeellijsten werken. Dit werkt met vier afspeellijsten tegelijk, waarbij het niet uitmaakt of ze door Apple of door jou zelf zijn gemaakt. Door de Magic Button langer ingedrukt te houden activeer je de afspeellijsten. Nogmaals lang indrukken zorgt ervoor dat je naar de volgende afspeellijst doorgaat. Dit kan handig zijn als je meerdere afspeellijsten wilt gebruiken en geen iPhone bij de hand hebt. Heb je een Android-toestel, dan werkt deze functie met afspeellijsten van Deezer.

Boom 3 en MegaBoom 3 buiten

Ook nieuw is de IP67-rating. Dat betekent dat de speakers waterdicht zijn, maar ook stofdicht. Geinige extra toevoeging is dat de Boom 3 en Megaboom 3 kunnen drijven, waarmee je ze dus in het zwembad kunt gooien om naar muziek te luisteren. Ook kun je ze prima langs de rand van je zwembad kan zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze zinken als ze in het water vallen. Je hoeft dus niet naar de bodem van het zwembad te duiken om je speaker te redden.

Draadloos laden en app
De Boom 3 en Megaboom 3 hebben een flinke batterij. De Boom 3 kan op een volgeladen accu wel vijftien uur mee en de Megaboom twintig uur. Je laadt de speakers draadloos op via de los aan te schaffen Power Up, een draadloos laadstation. Gewoon opladen via de USB-C-ingang kan natuurlijk ook. Die bevindt zich niet langer aan de onderkant, maar veel praktischer aan de zijkant. Voorheen kon de speaker niet tegelijk rechtop staan en opgeladen worden.

Megaboom 3 kleuren

De Boom & Megaboom-app van Ultimate Ears heeft ook flink wat verbeteringen gekregen. Zo is er de nieuwe PartyUp-functie. Die werkt met alle generaties van de Boom en Megaboom en maakt het mogelijk om tot wel 150 speakers tegelijk met elkaar te verbinden. Ook is de interface van de custom equalizer verbeterd, zodat deze makkelijker in gebruik is. Kijk voor soortgelijke speakers ook eens in ons overzicht van waterproof speakers en draagbare speakers.

Megaboom 3 Apple-kleuren

Prijs en beschikbaarheid
De Boom 3 en Megaboom 3 zijn beschikbaar in vier kleuren: blauw, rood, paars en zwart. Apple verkoopt exclusief nog een lichtblauwe en denimvariant. De speakers liggen in september in de winkel, ook in Europa. De Boom 3 heeft een adviesprijs van 149 euro, de Megaboom 3 199 euro. De Power Up kost 39 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2018, 12:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen ifa 2018, speaker
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.