Sonos Play:1 op tafeltje

Waarom de Sonos Play:1 geen AirPlay krijgt

Sonos biedt alleen op de nieuwere speakers ondersteuning voor AirPlay 2. Waarom krijgen de oudere speakers zoals de Sonos Play:1 de update niet? Chief product officer Nick Millington geeft opheldering.

Afgelopen week ging Sonos naar de beurs en de topmensen van het bedrijf zijn daarom gretig om te vertellen wat er gaat veranderen. Topman Nick Millington vertelde in een interview wat de beursgang betekent voor de nieuwe producten die eraan komen en hoe het nu eigenlijk zit met de ondersteuning voor AirPlay 2. Alleen de tweede generatie Play:5, Sonos One, Sonos Playbase en de pas uitgebrachte Sonos Beam hebben ondersteuning voor AirPlay 2 gekregen, terwijl heel veel mensen nog de oudere speakers in huis hebben staan die nog best een paar jaar meekunnen. Vooral de Sonos Play:1 was erg populair en het is balen dat ‘ie geen update meer krijgt. Hoe zit dat?

Geen AirPlay voor Sonos Play:1

Millington legt hoe het zit met de Sonos Play:1:

We hebben besloten dat AirPlay 2 iets te veel vergt qua resources, RAM en processor van dat product.

In plaats van het toevoegen van nieuwe functies zoals AirPlay, koos Sonos daarom voor een andere oplossing: zorgen dat de oudere speakers in een multiroom-opstelling kunnen samenwerken met de nieuwe speakers. Zo krijg je toch via een omweg AirPlay-ondersteuning, zonder dat de speakers zelf hoeven te worden aangepast. Het idee daarachter is dat mensen hun speakers nog langer kunnen blijven gebruiken. De Sonos Play:1 dateert overigens al uit 2013, maar net als Apple is het bij Sonos gebruikelijk dat producten nog lange tijd worden ondersteund. De focus ligt in dit geval dus om de levensduur van de apparaten te verlengen, in plaats van het toevoegen van nieuwe functies die waarschijnlijk niet goed gaan werken.

Sonos Play:1 in woonkamer

Millington vertelde ook dat Sonos nu sneller nieuwe producten zal uitbrengen. In het verleden duurde het vaak jaren voordat er weer nieuwe hardware werd uitgebracht, maar het bedrijf heeft de productontwikkelingsprocessen versneld. Daardoor zullen producten elkaar sneller opvolgen. Lees meer over Sonos in onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2018, 23:31
Bron Bron Engadget
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.