Apple-patent: navigatie met augmented reality

Apple wil automobilisten de weg wijzen met augmented reality

In een Europees patent van Apple is te zien hoe je met augmented reality makkelijker de juiste afrit kunt vinden. Daarbij projecteer je de weg op de voorruit.

Autorijden met augmented reality

De meeste navigatie-apps waarschuwen als je een afrit moet nemen en ze bieden daarbij ook een rijstrook-assistent. Toch kan het nog wel eens onduidelijk zijn welke strook je nu precies moet nemen, vooral als er twee afritten vlak na elkaar zijn. Moet je de eerste nemen of de tweede? Met augmented reality kan dat veel duidelijker worden weergegeven. In een Europees patent is nu te zien welke plannen Apple daarvoor heeft. Het is zelfs mogelijk om FaceTime-gesprekken tussen twee verschillende voertuigen op te zetten, zodat je kunt zorgen dat vrienden in een andere auto ook de juiste afrit pakken.

De afgelopen maanden zijn er meerdere patenten van Apple opgedoken, met functies voor autonome voertuigen. De meeste daarvan werden ingediend in Europa. Nu is er opnieuw een Europese patentaanvraag van Apple ontdekt, waarin iets interessants te zien is: een soort Heads Up Display voor navigatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van augmented reality. Het systeem kan ook aanpassingen doen als de bestuurder in paniek raakt en niet weet wat hij moet doen.

Apple-patent: navigatie met augmented reality

Apple beschrijft in het patent dat een grafische laag op de omgeving kan helpen om je beter te oriënteren. Zoiets kan geprojecteerd worden op een transparant oppervlak, zoals een autoruit. Zo kun je precies zien welke straat je moet inrijden. Het is ook handig op rotondes met meer dan vier afslagen, waarbij je nu handmatig moet tellen welke je moet nemen. Je krijgt ook relevante informatie te zien, zoals de snelheid. Voor het systeem zijn interne en externe sensoren nodig, die ervoor zorgen dat het AR-scherm altijd overeen komt met de werkelijke weg. Al deze ideeën zouden ooit eens in Apple’s zelfrijdende auto’s terecht kunnen komen. Maar dat kan nog wel een paar jaar duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2018, 11:43
Bron Bron Patently Apple
Categorie Achtergrond
Onderwerpen augmented reality, Navigatie, patent

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.