Logitech MX Max 3 muis

Logitech MX Master 3: populaire muis krijgt soepeler scrolwieltje

Logitech heeft een update aangekondigd van de MX Master, een van de populairste muizen ooit. De derde generatie heet Logitech MX Master 3 en is op een aantal punten verder verbeterd. Voor rond de 100 euro haal je deze muis in huis.

Logitech MX Master 3

Een Magic Mouse 2 koop je voor 85 euro. Maar als je een paar euro extra uitgeeft krijg je een muis met veel meer knoppen en functies, waarbij je alles tot en met trillingen van het scrolwieltje kunt instellen. De Logitech MX Master 3 bouwt daarop voort. Eén van de verbeteringen is dat Logitech de overstap heeft gemaakt naar USB-C. Zo gaat het langzamerhand lukken om je microUSB-kabeltjes overbodig te maken. Het scrolwieltje van de MX Master is ook vernieuwd, met een elektromagnetisch systeem in plaats van het mechanische scrolwiel. Je kunt nog steeds kiezen uit twee varianten: een ‘rammelend’ effect met meer weerstand, of een soepele en stille modus. Dit nieuwe mechanisme heet ‘Magspeed’.


Vergeleken met de eerdere MX Master 2S is dit nieuwe scrolwieltje veel soepeler, ook als je de luidruchtige modus gebruikt. Het wieltje is bovendien nu gemaakt van roestvrij staal in plaats van rubber. Dit voelt iets kouder, maar ook iets luxer aan. De duimknoppen en het tweede scrolwieltje zijn bovendien vernieuwd. De knoppen voor terug en vooruit zitten nu op een plek waar ze makkelijker bereikbaar zijn.

Logitech MX Master 3 muis

De batterijduur van 70 dagen is hetzelfde gebleven en dat betekent dat je de muis slechts eens in de twee maanden hoeft op te laden. Ook ongewijzigd is de 4.000 DPI-sensor, de mogelijkheid om snel te wisselen tussen drie computers en ondersteuning voor de Logitech Flow-technologie. Je kunt kiezen tussen een Bluetooth-verbinding of gebruik maken van het meegeleverde USB-verbindingsstickje.

Logitech MX Master 3 muis

Logitech MX Keys: nieuw toetsenbord

Er komt ook een nieuw toetsenbord aan, die je in combinatie met de MX Master 3 kunt gebruiken. Deze heet de Logitech MX Keys en lijkt qua design op de eerder verschenen Craft. Hij is alleen een stuk kleiner en ziet er wat traditioneler uit. Ook deze is aan te sluiten op USB-C. Wil je het draadloos gebruiken, dan steek je het USB-verbindingsstickje in je computer. Het werkt met iOS, Mac, Android en Windows.

Logitech MX Keys

Het toetsenbord gaat 10 dagen mee als je de achtergrondverlichting inschakelt. Handig daarbij is dat er een nabijheidssensor in het toetsenbord zit, zodat de verlichting alleen wordt ingeschakeld op het moment dat je vingers bij het toetsenbord zijn. Zonder verlichting gaat het toetsenbord een stuk langer mee, namelijk 5 maanden. Ook dit accessoire gaat rond de 100 euro kosten. De Mx Master 3 en MX Keys liggen vanaf eind deze maand in de winkel.

Deze eerdere modellen zijn nog gewoon in de winkel verkrijgbaar:

  • Logitech MX Master 2S: 80 euro
  • Logitech MX Verticale Ergonomische Muis: 80 euro

IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.
Bekijk ook

IFA 2019: de belangrijkste aankondigingen van Europa's grootste techbeurs

IFA 2019 is begonnen in Berlijn! iCulture is erbij en brengt je een round-up van alle belangrijke aankondigingen voor Apple-fans en daarnaast kijken we voor je rond op de beursvloer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.