AirFly Pro in de auto

Twelve South AirFly Pro laat je muziek streamen in vliegtuig en auto

Met de nieuwe AirFly Pro van accessoiremaker Twelve South luister je naar het entertainmentsysteem in het vliegtuig, samen of alleen. Geen oortjes van de luchtvaartmaatschappij meer nodig. En je kunt het ook gebruiken om muziek te streamen in de auto!

Update 14 november: de Twelve South AirFly Pro is nu ook verkrijgbaar in de Apple Store voor €59,95.

Vorig jaar bracht accessoiremaker Twelve South de AirFly Classic op de markt. Hiermee kun je je AirPods of andere draadloze oortjes verbinden met het in-flight entertainmentsysteem, zodat je geen gebruik hoeft te maken van de oortjes van de luchtvaartmaatschappij. Deze staan namelijk niet bekend om hun goede audiokwaliteit.

Met AirFly Pro je AirPods in het vliegtuig gebruiken

Het idee van dit accessoire is eigenlijk best simpel. Je verbindt je AirPods met de AirFly Pro zoals je dit zou doen met ieder ander niet-Apple product. Vervolgens steek je de standaard 3,5mm-aansluiting van de AirFly Pro in de stoel voor je of in je armleuning. Dat is natuurlijk afhankelijk van het type vliegtuig.

AirFly Pro Twelve South

Nieuw bij de AirFly Pro ten opzichte van het eerdere model is dat je twee koptelefoons of sets oortjes kunt aansluiten, onafhankelijk van het merk. Het mag dus ook een combinatie van AirPods, Beats en een ander merk zijn. Voorheen had je voor het aansluiten van twee audiosystemen de AirFly Duo nodig.

Ook verbeterd ten opzichte van de eerste generatie AirFly is de batterijduur: hij gaat nu 16 uur mee, in plaats van 8 uur.

Alle audio die uit het in-flight entertainmentsysteem komt – inclusief aankondigingen van de crew – worden nu naar de gekoppelde AirPods gestuurd. Heeft degene waarmee je luistert geen AirPods, maar wel andere Bluetooth-oortjes of koptelefoons? Dan kun je deze ook koppelen met de AirFly Pro. Het werkt in principe met alle Bluetooth-audiosystemen.

Twelve South presenteert de AirFly als een oplossing voor in het vliegtuig, maar het is ook geschikt voor andere toepassingen thuis. Je kunt de AirFly Pro namelijk ook gebruiken met bijvoorbeeld een Nintendo Switch, Xbox controller of de loopband in de sportschool.

AirFly Classic, Pro en Duo

Twelve South verkoopt verschillende varianten van de AirFly, met ieder zijn eigen specificaties. Met de AirFly Classic verbind je één Bluetooth-audiosysteem en kun je 8 uur luisteren, terwijl je met de AirFly Duo met z’n tweetjes gedurende 20 uur kunt luisteren. De AirFly Pro zit daar tussenin met een gebruiksduur van 16 uur en de mogelijkheid om met z’n tweeën te luisteren.

De AirFly Pro biedt echter nog meer interessants. Je kunt met de Pro-variant niet alleen geluid naar je AirPods sturen, maar je kunt ook muziek streamen náár de AirFly. Dit maakt een bedrade speaker als het ware draadloos, net zoals met een Chromecast 3 of Chromecast Audio mogelijk is. Je zou er ook de nieuwe Sonos Amp voor kunnen gebruiken, maar dat is een stuk duurder.

De AirFly Pro is verkrijgbaar in de Apple Store voor €59,95 en bij de fabrikant Twelve South. In het laatste geval moet je rekening houden met verzendkosten en eventuele invoerrechten die je ervoor moet betalen.

De AirFly Classic van vorig jaar is nog gewoon te koop in Nederland, onder andere bij Amac voor €44,95. Je kunt hem ook bestellen bij één van onderstaande webshops:

We verwachten dat de AirFly Pro binnenkort ook bij Nederlandse webshops te koop is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 14 november: Verkrijgbaarheid bij Apple Store toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2019, 14:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, vliegtuig
Devices AirPods, AirPods Pro
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.