Slimme ring of iRing

Apple beschrijft slimme ring en AR-headset in drie nieuwe patenten

Er zijn drie nieuwe patenten van Apple gepubliceerd, die te maken hebben met augmented reality. Ze bevestigen dat Apple nog steeds bezig is met een AR-headset en ook met een slimme ring.

De iRing duikt weer op

Met een dergelijke iRing kun je de bewegingen van een gebruiker detecteren. De drie patenten beschrijven ook nieuwe systemen voor het afspelen van relevante audio en een systeem om virtuele objecten in de werkelijke wereld te positioneren. Verder zou een AR-headset van Apple ervoor kunnen zorgen dat de audio van de gekoppelde iPhone automatisch naar de speakers van de headset wordt doorgestuurd. De afbeeldingen tonen een grote headset zoals we normaal bij VR-brillen zien.


Uit de patenten kunnen we afleiden welke kant Apple op wil met augmented reality-producten. Een van de patenten beschrijft dat Apple nadenkt over een slimme ring, in plaats van de virtual reality-handschoenen die de meeste andere fabrikanten gebruiken. Er wordt al sinds 2013 gesproken over een iRing van Apple, toen er geruchten gingen over een ring waarmee je een toekomstige televisie van Apple zou kunnen bedienen. Ook werden er al meerdere patenten voor ingediend.

Smart Ring patent

In patent 20190346938 wordt een ‘finger-mounted device with fabric’ beschreven. Apple meldt daarin dat één ring alles zou kunnen bedienen. In eerdere patenten heeft Apple met het idee gespeeld om handschoenen te gebruiken om beweging te detecteren. Ook was er het idee om handschoenen in combinatie met meerdere ringen toe te passen. Maar het kan dus ook met één ring.

In een dergelijke ring zou Apple onderdelen zoals druksensoren, versnellingsmeters en sensoren voor haptische output kunnen toppen. Je kunt een dergelijke ring op de vingertoppen dragen tijdens interactie met allerlei objecten.

Smart Ring patent

De twee andere patenten beschrijven technieken voor het plaatsen van virtuele objecten (patent 20190347846) in een fysieke ruimte en het gebruik van audio bij een AR-headset die je op je hoofd draagt (patent 20190349662).

Er is wat onduidelijkheid wanneer Apple voor het eerst een AR-headset zou willen uitbrengen. Sommige geruchten spreken van 2020, terwijl anderen denken dat het pas in 2023 zover is.

Bekijk ook

Apple AR-bril en VR-headset: 7 dingen die we nu al weten

Apple is volgens geruchten bezig met het ontwikkelen van een AR-bril en/of een VR-headset. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze bril. Wat kun je ermee en waarom is Apple bezig met een AR-headset? Wij vertellen je alles!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.