Tweede publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra beschikbaar

Apple heeft zojuist de tweede publieke beta van iOS 10 beschikbaar gesteld. Hierdoor kan iedereen die zich aangemeld heeft voor het publieke betaprogramma de nieuwste testversie van iOS 10 installeren.

iOS 10 Bedieningspaneel.
Apple heeft de tweede publieke beta van iOS 10 uitgebracht. Hierdoor kan iedereen die ingeschreven staat voor Apple’s publieke betaprogramma aan de slag met de tweede beta van iOS 10. In iOS 10 zitten heel veel nieuwe functies en dankzij het publieke betaprogramma van Apple kunnen ook mensen die geen ontwikkelaar zijn hiermee aan de slag gaan. Ook van macOS Sierra is de tweede publieke beta nu beschikbaar.


Eerder deze week verscheen alweer de derde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars, maar publieke betatesters lopen qua nummering één cijfer achter. Waarschijnlijk is de tweede publieke beta gelijk aan de derde ontwikkelaarsbeta, zoals bij de eerdere versies het geval was.

Bekijk ook

Dit is er allemaal nieuw in iOS 10 beta 3

Ben je benieuwd naar alle vernieuwingen van de derde beta van iOS 10? We hebben alle nieuwe functies in een video voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe toetsenbordgeluidje, het nieuwe vergrendelgeluidje en het afwijzen van meldingen.

Tweede publieke beta van iOS 10

De eerste publieke beta van iOS 10 verscheen op donderdag 7 juli. Het is de tweede keer dat zo’n grote release van iOS door het publiek getest wordt, nadat vorig jaar iOS 9 voor het eerst publiekelijk getest kon worden. De eerste publieke beta was exact dezelfde versie als de tweede ontwikkelaarsbeta van iOS 10. Vermoedelijk is de tweede publieke beta van iOS 10 dan ook dezelfde versie als de derde ontwikkelaarsbeta.

Bekijk ook

Beta 3 van iOS 10 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de derde beta van iOS 10 vrijgegeven. Hierdoor zijn we weer een stap dichter bij de uiteindelijke release van iOS 10, terwijl ontwikkelaars weer verder functies van iOS 10 en hun eigen apps kunnen blijven testen.
Bekijk ook

Dit is er allemaal nieuw in iOS 10 beta 3

Ben je benieuwd naar alle vernieuwingen van de derde beta van iOS 10? We hebben alle nieuwe functies in een video voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe toetsenbordgeluidje, het nieuwe vergrendelgeluidje en het afwijzen van meldingen.

Dankzij de publieke beta kunnen mensen die zich ingeschreven hebben voor de publieke beta’s aan de slag met het nieuwe toegangsscherm, de nieuwe Home-app, allerlei nieuwe widgets en meer. Wil je zelf ook aan de slag gaan met de publieke beta’s, dan is het aan te raden om dit op een secundair toestel te doen die je niet elke dag gebruikt. Zorg er bovendien altijd voor dat je een backup via iTunes maakt met de huidige versie van iOS.

Bekijk ook

iOS 10 publieke beta installeren of niet?

De publieke beta van iOS 10 is verschenen. Is het verstandig om te installeren, of kun je beter nog even wachten? Is de beta stabiel genoeg? En met welke bugs moet je rekenen? Daarop geven we antwoord in dit artikel.

Tweede publieke beta iOS 10 downloaden

De tweede publieke beta van iOS 10 is te downloaden via de iPhone, iPad of iPod touch zelf. Je vindt de update bij Instellingen > Algemeen > Software-update. De update moet vanzelf verschijnen, mits je het betaprofiel nog op het toestel hebt staan. De definitieve versie van iOS 10 verschijnt ergens in september voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Bekijk ook

iOS 10 publieke beta installeren lukt niet? Dit kun je proberen

Lukt het niet om de iOS 10 publieke beta te installeren? In dit artikel vind je tips waar het probleem of de foutmelding aan kan liggen.

Tweede publieke beta van macOS Sierra

Ook voor de mac is de tweede publieke beta nu beschikbaar. Het gaat om de publieke beta van macOS Sierra met Siri, de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met een Apple Watch met watchOS 3 en de optie om tabbladen te gebruiken in elke app die ook meerdere vensters ondersteunt.

macOS Sierra kantoor

De eerste publieke beta van macOS Sierra verscheen ook op 7 juli 2016, tegelijk met de eerste publieke beta van iOS 10. In ons eerdere artikel over de publieke beta lees je meer over hoe je deze veilig kunt installeren, zonder dat je belangrijke gegevens van je Mac verliest. Let er wel op dat het installeren van een publieke beta altijd risico’s met zich meebrengt. Ook hier geldt dat het afgeraden wordt om een publieke beta te installeren op een apparaat dat je dagelijks nodig hebt.

Bekijk ook

De publieke beta van macOS Sierra is er: installeren zonder risico

macOS Sierra is als publieke betaversie vanaf nu beschikbaar. Installeer het op een veilige manier op je Mac: wij leggen uit hoe je Sierra op een aparte partitie of externe schijf zet.

Tweede publieke beta macOS Sierra downloaden

De tweede publieke beta van macOS Sierra verschijnt vanzelf in de Mac App Store bij het Updates-tabblad. Je kunt je nog steeds inschrijven via de betawebsite van Apple, mocht je de publieke beta willen installeren. De definitieve versie van macOS Sierra verschijnt waarschijnlijk ergens in september, tegelijkertijd met iOS 10, watchOS 3 en tvOS 10.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.