Apple’s software bevestigt 4K Apple TV met HDR en Dolby

Apple's software heeft een 4K Apple TV met HDR en Dolby Vision bevestigd. Waarschijnlijk komt deze Apple TV 5 najaar 2017 op de markt.

Apple’s HomePod-software blijft maar hints voor nieuwe functies bevatten. Zo is er nu definitief bewijs voor een aanstaande 4K Apple TV met HDR-ondersteuning. Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte een ‘4kHDR’ schermweergave en vond ook verwijzingen naar ‘HDR10’ en ‘Dolby’.


4K Apple TV met Dolby en HDR

4K Apple TV met HDR en Dolby

Afgelopen februari waren er al geruchten dat Apple zou werken aan een 4K TV. Deze zou in de loop van 2017 op de markt komen en sprekender kleuren hebben. Daarmee zou Apple een inhaalslag maken op andere platformen zoals Chromecast en Android TV, die al 4K ondersteunen.

De Apple TV loopt op dat punt nog achter, met een maximale resolutie van 1080p en geen HDR-ondersteuning. Door hardwarebeperkingen van de huidige Apple TV 4 is het niet mogelijk om 4K-ondersteuning met een software-update toe te voegen. Je zult dus een nieuwe moeten halen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het lijkt er nu dus echt aan te komen: de Apple TV 5 zal waarschijnlijk in het najaar in de winkel liggen en zowel ultra-high-definition 4K als HDR en Dolby Vision ondersteunen. Dat het eraan zat te komen bleek een paar dagen geleden al, toen Apple bepaalde films in iTunes voorzag van een 4K- en HDR-label.

Bekijk ook

iTunes-films hinten naar nieuwe Apple TV met 4K en HDR

Apple is bezig om 4K HDR-films toe te voegen aan de iTunes Store. Dat zou kunnen wijzen op een 4K Apple TV met HDR-ondersteuning dit najaar.

Op de Mac zijn al wel 4K-schermen (60Hz) verkrijgbaar en uit de software van de HomePod is ook al gebleken dat de iPhone 8 zowel met de camera’s aan de voor- en achterzijde 4K-beelden kan filmen, zodat je je zelfgemaakte selfiefilmpjes in volle glorie kunt bekijken. Je hebt er dan natuurlijk wel een 4K-televisie voor nodig en dat zal nog bij heel wat mensen een probleem worden. Lang niet iedereen vindt het de moeite waard om er een nieuwe tv voor te kopen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.