Apple TV kerst

Apple’s software bevestigt 4K Apple TV met HDR en Dolby

Apple's software heeft een 4K Apple TV met HDR en Dolby Vision bevestigd. Waarschijnlijk komt deze Apple TV 5 najaar 2017 op de markt.

Apple’s HomePod-software blijft maar hints voor nieuwe functies bevatten. Zo is er nu definitief bewijs voor een aanstaande 4K Apple TV met HDR-ondersteuning. Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte een ‘4kHDR’ schermweergave en vond ook verwijzingen naar ‘HDR10’ en ‘Dolby’.

4K Apple TV met Dolby en HDR

4K Apple TV met HDR en Dolby

Afgelopen februari waren er al geruchten dat Apple zou werken aan een 4K TV. Deze zou in de loop van 2017 op de markt komen en sprekender kleuren hebben. Daarmee zou Apple een inhaalslag maken op andere platformen zoals Chromecast en Android TV, die al 4K ondersteunen.

De Apple TV loopt op dat punt nog achter, met een maximale resolutie van 1080p en geen HDR-ondersteuning. Door hardwarebeperkingen van de huidige Apple TV 4 is het niet mogelijk om 4K-ondersteuning met een software-update toe te voegen. Je zult dus een nieuwe moeten halen.

Het lijkt er nu dus echt aan te komen: de Apple TV 5 zal waarschijnlijk in het najaar in de winkel liggen en zowel ultra-high-definition 4K als HDR en Dolby Vision ondersteunen. Dat het eraan zat te komen bleek een paar dagen geleden al, toen Apple bepaalde films in iTunes voorzag van een 4K- en HDR-label.

Op de Mac zijn al wel 4K-schermen (60Hz) verkrijgbaar en uit de software van de HomePod is ook al gebleken dat de iPhone 8 zowel met de camera’s aan de voor- en achterzijde 4K-beelden kan filmen, zodat je je zelfgemaakte selfiefilmpjes in volle glorie kunt bekijken. Je hebt er dan natuurlijk wel een 4K-televisie voor nodig en dat zal nog bij heel wat mensen een probleem worden. Lang niet iedereen vindt het de moeite waard om er een nieuwe tv voor te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2017, 8:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 4k, apple tv, hdr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.