iTunes-films hinten naar nieuwe Apple TV met 4K en HDR

Apple is bezig om 4K HDR-films toe te voegen aan de iTunes Store. Dat zou kunnen wijzen op een 4K Apple TV met HDR-ondersteuning dit najaar.

Als er later dit jaar een nieuwe Apple TV op de markt komt, dan is 4K-ondersteuning een van de meest voor de hand liggende vernieuwingen. Er zijn aanwijzingen dat er zo’n nieuwe 4K Apple TV aankomt, want gebruikers hebben bij nieuw aangeschafte films de aanduiding ‘4K, HDR’ gespot.


DJI-app voor Apple TV.

Apple TV met 4K HDR

Tim Cook beloofde tijdens de afgelopen WWDC-keynote dat we later dit jaar nog veel over de Apple TV te horen krijgen. Hij bedoelde daarmee waarschijnlijk de Apple TV 5, een opvolger van de huidige Apple TV die alweer bijna twee jaar geleden verscheen. Maart en oktober zijn gebruikelijke momenten voor nieuwe Apple TV’s, dus we gokken op oktober 2017. Bloomberg meldde eerder al dat Apple werkt aan een 4K Apple TV, die nog dit jaar in de winkel ligt. Intern zou het apparaat de codenaam J105 hebben. Ook spraken we toen al over ‘levendiger kleuren’.

Bekijk ook

'Apple brengt dit jaar nog Apple TV met 4K-ondersteuning uit'

Apple is van plan om nog dit jaar een nieuwe Apple TV met ondersteuning voor 4K-resolutie op de markt te brengen. Deze nieuwe Apple TV zou ook mooiere kleuren kunnen weergeven.

Nu zijn er dus nieuwe aanwijzingen. Een gebruiker downloadde de film ‘Passengers’ via de iTunes Store en zag in zijn downloadhistorie de aanduiding ‘4K, HDR’, ook al lukte het alleen om de film in full HD-resolutie (1920 x 1080) te bekijken. Een andere gebruiker zag dezelfde aanduiding bij de film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’.

4K op andere Apple-apparaten

Misschien is Apple al bezig om films in 4K-resolutie toe te voegen aan de iTunes Store, zodat er straks voldoende aanbod is. Op andere apparaten heeft Apple al de sprong naar 4K gemaakt. Zo kun je op de iPhone al langere tijd in 4K-kwaliteit filmen en zit er in iOS 11 en tvOS 11 ondersteuning voor 4K-content afspelen in H.265-formaat. De iPad Pro’s van 2017 kunnen ook HDR-materiaal afspelen. De huidige Apple TV 4 kan geen 4K en ook geen HDR-content aan, dus je zult komend najaar een nieuwe moeten kopen als je er gebruik van wilt maken.

Het is nog de vraag of je reeds aangeschafte films ook in 4K kunt kijken. Waarschijnlijk gaat Apple een extra toeslag vragen, zoals nu ook al het geval is bij het onderscheid tussen SD- en HD-films. Bij aanbieders zoals Amazon en Google Play kosten 4K-films soms tweemaal zoveel als de HD-versie.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.