iOS 11 beta verklapt hoe de appswitcher van iPhone 8 werkt [video]

In de gisteren verschenen zevende beta van iOS 11 zijn twee video's gevonden, die uitleggen hoe je tussen apps kunt wisselen op een toestel zonder Touch ID.

In de gisteren verschenen zevende beta van iOS 11 zijn twee video’s gevonden, die uitleggen hoe je tussen apps kunt wisselen op een toestel zonder Touch ID of fysieke thuisknop.

Apps wisselen op een iPhone 8 zonder Touch ID

Het heeft er alle schijn van dat Apple dit najaar de iPhone 8 gaat uitbrengen zonder Touch ID. Nieuwe aanwijzingen daarvoor zijn nu gevonden in iOS 11 beta 7. Daarin zijn namelijk video’s aangetroffen, die uitleggen hoe je de appswitcher gebruikt op een toestel zonder Touch ID.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De video’s werden ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die de afgelopen tijd regelmatig code doorspit, op zoek naar nieuwe functies.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het gaat om twee video’s, die in de zevende beta zitten verstopt. De eerste laat zien dat je het Bedieningspaneel in beeld krijgt door van rechts naar links over het vergrendelscherm te vegen. Voorheen activeerde je hiermee de camera. Die nieuwe veegbeweging zou nodig zijn omdat Apple plaats wil maken voor een nieuwe functie.

Het antwoord is te vinden in de tweede video, waarin je ziet hoe je de appswitcher kunt activeren, voor vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Normaal activeer je daarmee het Bedieningspaneel, maar nu verschijnt de appswitcher waarmee je tussen apps kunt wisselen. Je hebt dus geen fysieke thuisknop of Touch ID-knop meer nodig.

‘Nog niet definitief’
De video’s blijken al wat langer in de beta’s van iOS 11 aanwezig te zijn maar werden nu pas ontdekt. Rambo waarschuwt dan ook dat het nog niet de definitieve veegbewegingen hoeven te zijn. Rambo’s collega Steven Troughton-Smith kan nog niet met zekerheid zeggen of dit de nieuwe bediening voor de appswitcher wordt, maar vindt het wel een logische plek onderaan het scherm.

https://www.iculture.nl/tips/multitasking-appswitcher-iphone-ipad/

Vannacht lekten ook al aanwijzingen over een volgende generatie Apple TV. In tvOS 11 beta 7 werd de codenaam J105a van de Apple TV 5 aangetroffen in combinatie met de term HDR.

Bekijk ook

tvOS 11 beta bevat verwijzing naar nieuwe 'J105a' Apple TV

Apple bracht gisteravond de zevende beta van tvOS 11 uit. Daarin zijn verwijzingen gevonden naar 'J105a', de codenaam voor de toekomstige 4K Apple TV.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.