tvOS 16 Update

tvOS 16.4 is beschikbaar voor de Apple TV met verbeteringen achter de schermen

Apple TV-gebruikers kunnen hun toestel updaten naar tvOS 16.4, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV. De update brengt voornamelijk verbeteringen achter de schermen.

De afgelopen tijd heeft Apple meerdere kleine bugfixupdates uitgebracht voor de Apple TV en HomePod. Zo werd een probleem met de Siri Remote op de nieuwste Apple TV opgelost, waar veel gebruikers last van hadden. Het is alweer even geleden dat we op de Apple TV ook nieuwe functies kregen met tvOS-updates. Brengt tvOS 16.4 daar verandering in? Dat lijkt op dit moment niet het geval te zijn.

tvOS 16.4 beschikbaar

tvOS 16.4 is namelijk een kleine update waar alleen verbeteringen achter de schermen doorgevoerd zijn. De update biedt wel ondersteuning voor de nieuwe emoji (voor zover je dat uberhaupt nodig hebt op de Apple TV), maar verder draait het vooral om kleine fixes en verbeterde prestaties. Apple zegt in de releasenotes dan ook alleen het volgende:

tvOS 16.4
Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Mocht er toch nog iets nieuws opduiken, dan werken we dit artikel bij.

tvOS 16.4 downloaden

tvOS 16.4 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 16.4 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Het buildnummer van tvOS 16.4 final is 20L497.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 16

tvOS 16 is de grote 2022-update voor de Apple TV. Er zitten best nog wel wat nieuwe functies in tvOS 16, zoals ondersteuning voor Nintendo Switch-controllers en een nieuw design voor Siri. Je kunt de tvOS 16-update installeren als je een Apple TV HD of nieuwer hebt. De officiële release van tvOS 16 was op 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en watchOS 9. Inmiddels is tvOS 16 opgevolgd door tvOS 17, waar eveneens veel nieuwe functies in zaten.

tvOS 16

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.