Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

tvOS 11.4 nu beschikbaar: AirPlay 2 eindelijk op de Apple TV

Mensen met de nieuwste Apple TV's kunnen nu naar hun televisie rennen, want Apple heeft tvOS 11.4 vrijgegeven. Dit is een interessante update, want dankzij tvOS 11.4 is de Apple TV meteen een AirPlay 2-speaker.

tvOS 11.4 met AirPlay beschikbaar

In iOS 11.4 introduceert Apple eindelijk AirPlay 2, maar als je er iets mee wil doen heb je voor nu in ieder geval een Apple TV nodig. Daarvoor is nu tvOS 11.4 uitgebracht voor de Apple TV 4 en de Apple TV 4K. Dankzij deze update kun je muziek op meerdere plekken in huis afspelen via een Apple TV. Handig als je bijvoorbeeld zowel een Apple TV in de woonkamer als in de slaapkamer hebt staan.

Dankzij de komst van AirPlay 2 verschijnen speakers in de Woning-app van HomeKit. Heb je tvOS 11.4 op jouw Apple TV gezet, dan zul je ook vanzelf zien dat je Apple TV in de Woning-app verschijnt. Na het installeren moet je alleen nog even aangeven in welke kamer de Apple TV staat, zodat deze op de juiste plek gezet wordt. Vervolgens kun je bijvoorbeeld via Siri vragen om bepaalde muziek in de woonkamer af te spelen. Je televisie start dan automatisch dankzij HDMI-CEC, waarna de muziek begint met afspelen.

Kamer toewijzen aan een Apple TV in tvOS 11.4 voor HomeKit.

Verder lost Apple in deze versies nog wat bugs op, maar de precieze details zijn nog niet bekend. Zodra er meer duidelijk is over de inhoud van deze update, werken we dit bericht bij.

tvOS 11.4 downloaden
Je downloadt tvOS 11.4 voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2018, 19:08
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, firmware, tvos 11
Device Apple TV
Software tvOS 11

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken.

Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.