iOS 11.4 nieuwe functies met AirPlay 2.

iOS 11.4 met AirPlay 2 en meer nu te downloaden

Daar is hij eindelijk: iOS 11.4 is nu voor iedereen beschikbaar! Na meerdere beta's is de definitieve versie nu te downloaden. In iOS 11.4 vind je onder andere AirPlay 2 en iMessage in iCloud, twee langverwachte functies die Apple voor iOS 11 aankondigde.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 11.4 beschikbaar

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is nu eindelijk zover: AirPlay 2 en iMessage in iCloud zijn nu beschikbaar. Apple heeft zojuist iOS 11.4 vrijgegeven voor de iPhone en iPad. Hierdoor zijn twee gewilde iOS 11-functies eindelijk voor iedereen beschikbaar. Maar er is nog meer, want de update lost ook weer een aantal bugs op en introduceert nog een enkele andere iOS 11.4 functies.

Bekijk ook

Zo kun je iMessage-berichten in iCloud synchroniseren met al je apparaten

Met Berichten in iCloud zorg je ervoor dat alle iMessage-berichten gesynchroniseerd blijven tussen je apparaten. Ook worden de berichten opgeslagen in iCloud. Dit bespaart veel opslagruimte op je toestel. In deze tip lees je hoe je iMessage voor iCloud instelt op je iPhone, iPad en Mac.

Apple kondigde vorig jaar juni tijdens de WWDC twee nieuwe functies voor iOS 11 aan, die tot nu toe nog niet beschikbaar waren. AirPlay 2 is een nieuwe versie van het AirPlay-protocol, waarmee er meer mogelijk is voor het streamen van muziek en video. En dankzij iMessage in iCloud worden al je berichten (met encryptie) opgeslagen in iCloud en direct gesynchroniseerd met al je apparaten. Beide functies werden meermaals uitgesteld, maar zijn nu in iOS 11.4 eindelijk te gebruiken.

Met AirPlay 2 kun je muziek op meerdere speakers tegelijk afspelen. Je hebt daarvoor een AirPlay 2-geschikte speaker nodig, zoals een Apple TV met tvOS 11.4. Ook Sonos en diverse andere speakerfabrikanten gaan AirPlay 2 ondersteunen. Wil je meer lezen over AirPlay 2, dan kan je terecht in onze uitleg over AirPlay. En lees ook onze tip: Welke speakers en receivers ondersteunen AirPlay 2?

iMessage in iCloud is een andere flinke verbetering. Met deze optie worden al je berichten direct gesynchroniseerd en je bespaart ook nog opslagruimte in je iCloud-reservekopie. Omdat je berichten allemaal in iCloud staan, worden deze niet apart meegenomen in je backup. Een ander voordeel is dat als je een bericht op het ene toestel verwijdert, hij ook verdwijnt op een ander toestel met iMessage in iCloud. Voorheen moest je alle berichten op je apparaten apart verwijderen. Meer over de voordelen van iMessage in iCloud en hoe je het instelt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je iMessage-berichten in iCloud synchroniseren met al je apparaten

Met Berichten in iCloud zorg je ervoor dat alle iMessage-berichten gesynchroniseerd blijven tussen je apparaten. Ook worden de berichten opgeslagen in iCloud. Dit bespaart veel opslagruimte op je toestel. In deze tip lees je hoe je iMessage voor iCloud instelt op je iPhone, iPad en Mac.

Wil je nog meer weten wat er nieuw is in iOS 11.4? In onze lijst met nieuwe functies voor iOS 11.4 lees je nog meer over de verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs.

Bekijk ook

Deze iOS 11.4 functies kun je meteen proberen

Apple heeft iOS 11.4 uitgebracht met onder andere AirPlay 2 en iMessage voor iCloud. Wat zijn de belangrijkste functies? Je leest het hier!

iOS 11.4 downloaden
iOS 11.4 is door Apple weer uitvoerig getest met meerdere betaversies, zowel voor ontwikkelaars als voor publieke testers.

Iedereen die een geschikt toestel heeft, kan deze nieuwe versie nu downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Onderstaande modellen komen in aanmerking voor iOS 11.4:

Net als iedere andere iOS-update, kun je iOS 11.4 op twee manieren downloaden: draadloos via Wi-Fi of via iTunes. Als je onder iOS 11 last had van veel bugs, dan raden wij aan om te updaten via iTunes. Verbind hiervoor je toestel aan je pc of Mac en open iTunes. Selecteer linksboven je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. Wil je iOS 11.3 draadloos installeren, dan doe je dat door op je toestel te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Bekijk ook

Updates voor je Apple-apparaten vinden in iOS: hier moet je zijn

Waar vind je op de iPhone de updates voor allerlei apparaten? Van AirPods en HomePod tot Apple Watch: je moet de updates op verschillende plekken zoeken. In dit overzicht wijzen we je de weg in het oerwoud van update-plekken.

iOS 11.4 bevat AirPlay 2 multiroomaudio, ondersteuning voor HomePod-stereoparen en Berichten in iCloud. Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.

AirPlay 2

 • Bedien je geluidsinstallatie en AirPlay 2-luidsprekers in je hele woning
 • Speel muziek tegelijkertijd en synchroon op meerdere AirPlay 2-luidsprekers in je woning af
 • Bedien AirPlay 2-luidsprekers via het bedieningspaneel, het toegangsscherm of AirPlay-regelaars binnen apps op je iPhone of iPad
 • Gebruik je stem om AirPlay 2-luidsprekers te bedienen met Siri via je iPhone of iPad, HomePod of Apple TV
 • Neem een gesprek aan of speel een game op je iPhone of iPad zonder dat het afspelen op je AirPlay 2-luidsprekers wordt onderbroken

HomePod-stereopaar

 • Deze update ondersteunt het configureren van je HomePod-stereopaar via je iPhone of iPad
 • Het HomePod-stereopaar detecteert automatisch zijn locatie in de kamer en balanceert het geluid op basis van de locatie van de luidsprekers
 • Geavanceerd beamformen biedt breder stereogeluid dan bij een traditioneel stereopaar
 • De HomePod wordt automatisch bijgewerkt om stereoparen te ondersteunen, tenzij de automatische updates worden uitgeschakeld in de Woning-app

Berichten in iCloud

 • Bewaar je berichten, foto’s en andere bijlagen in iCloud en maak ruimte vrij op je apparaten
 • Al je berichten worden weergegeven wanneer je met dezelfde iMessage-account op een nieuw apparaat inlogt
 • Wanneer je berichten en gesprekken verwijdert, worden ze direct van al je apparaten verwijderd
 • Om Berichten in iCloud in te schakelen, activeer je Berichten in de iCloud-instellingen (Instellingen > [je naam] > iCloud)
 • Je gesprekken blijven eind-tot-eindcodering behouden

Andere verbeteringen en oplossingen

 • Docenten kunnen leesactiviteiten aan leerlingen toewijzen in iBooks via de app Schoolwerk
 • Oplossing voor een probleem waarbij bepaalde tekenreeksen ervoor konden zorgen dat Berichten crashte
 • Oplossing voor een probleem in Berichten waarbij sommige berichten in de verkeerde volgorde werden weergegeven
 • Oplossing voor een probleem waarbij inloggen bij of toegang tot bestanden in Google Drive, Google Docs en Gmail in Safari niet mogelijk was
 • Oplossing voor een probleem waarbij gegevens niet werden gesynchroniseerd in Gezondheid
 • Oplossing voor een probleem waarbij gebruikers niet konden wijzigen welke apps toegang hebben tot gegevens in de app Gezondheid
 • Oplossing voor een probleem waarbij een app op een onjuiste locatie op het toegangsscherm werd weergegeven
 • Oplossing voor een probleem waarbij CarPlay-audio kon worden vervormd
 • Oplossing voor een probleem waarbij het selecteren van muziek via je iPhone soms niet mogelijk was wanneer muziek in sommige voertuigen via Bluetooth of via een USB-verbinding werd afgespeeld

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.