Melding van oudere app op Apple Watch.

watchOS 4.3.1 verschenen: waarschuwt voor oudere Apple Watch-apps

Iedereen met een Apple Watch kan nu watchOS 4.3.1 downloaden, de nieuwste versie van watchOS 4. Deze versie lost bugs op en waarschuwt je bij het openen van oudere Apple Watch-apps. Wat gaat er veranderen?

watchOS 4.3.1 functies en beschikbaarheid

Terwijl je op de iPhone iOS 11.4 en op je Apple TV tvOS 11.4 kan downloaden, moet de Apple Watch het doen met watchOS 4.3.1. Dat betekent dat het een relatief kleine update is, wat betekent dat er geen grote nieuwe functies in zitten. met watchOS 4.3.1 focust Apple vooral op bugs, al waarschuwt deze versie je wel voor oudere apps die in de toekomst niet meer werken.

Vorig jaar betekende het het einde van de 32-bit apps voor iPhone en iPad. Dit jaar lijkt er definitief een einde te komen aan de eerste generatie Apple Watch-apps. Met ingang van watchOS 4.3.1 krijg je een waarschuwing in beeld zodra je een app opent die al een tijd niet meer is bijgewerkt. In de melding staat dat de app niet werkt met een toekomstige watchOS-versie en dat deze moet worden bijgewerkt om in de toekomst nog in gebruik te blijven. Hoewel dit niet bevestigd is, lijkt het erop dat met ingang van watchOS 5 dit soort apps niet meer worden ondersteund.

watchOS 4.3.1 melding van oude app.

Verder kun je met watchOS 4.3.1 rekenen op enkele bugfixes. Zo loopt de Apple Watch niet meer vast op het logo, zo melden de releasenotes, die je hieronder kunt lezen.

watchOS 4.3.1 releasenotes

Dit zijn de releasenotes van watchOS 4.3.1:

watchOS 4.3.1 bevat een oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch voor sommige gebruikers tijdens het opstarten soms op het Apple logo bleef hangen.
Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 4.3.1 downloaden

watchOS 4.3.1 is te downloaden voor elk model Apple Watch. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Zie je de update nog niet, werk dan eerst je iPhone bij naar iOS 11.4. Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee. Zie je de update nog niet, zorg er dan voor dat je iPhone alvast bijgewerkt is naar iOS 11.3.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2018, 19:58
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.