Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

tvOS 11.3 beschikbaar: nieuwe beeldinstelling voor Apple TV 4

Heb je een Apple TV in huis? Dan kun je deze nu bijwerken. Apple heeft namelijk tvOS 11.3 vrijgegeven, de nieuwste update die al een tijdje getest is. In deze versie vind je onder andere een nieuwe beeldinstelling op de Apple TV 4.

De Apple TV onder je televisie kan bijgewerkt worden naar de nieuwste versie van tvOS 11. In tvOS 11.3 vind je een aantal kleine verbeteringen. In eerste instantie leek tvOS 11.3 een relatief grote update te worden, maar uiteindelijk gaat het om slechts een paar kleine aanpassingen, zoals een nieuwe beeldinstelling voor de vierde generatie Apple TV.

tvOS 11.3 beschikbaar

tvOS 11.3 bevat een aantal kleine wijzigingen op de Apple TV. Zo vind je nu hetzelfde privacy-icoontje als in iOS 11.3 als een Apple-app jouw gegevens gebruikt. Zodra je de update voor de Apple TV geïnstalleerd hebt, verschijnt een uitleg van dit icoontje in beeld. Daarnaast vind je op de vierde generatie Apple TV een nieuwe beeldinstelling. Zo kun je de Apple TV zo instellen dat hij de content passend maakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor filmpjes met een lagere framerate, waardoor je beeldinstelling bij dit soort video’s automatisch aangepast wordt. Op de Apple TV 4K zat deze beeldinstelling al sinds tvOS 11.2.

Nog geen AirPlay 2
Apple beloofde vorig jaar dat AirPlay 2 zijn opwachting zou maken in een toekomstige versie van iOS. Ook tvOS speelt hier een belangrijke rol in, omdat de Apple TV als AirPlay 2-speaker kan dienen. Dit zorgt ervoor dat je muziek vanaf je iPhone vanaf meerdere speakers tegelijk kan afspelen. Stel je hebt een Apple TV in de woonkamer en slaapkamer, dan kun je met AirPlay 2 de muziek hier tegelijkertijd afspelen. Het leek er even op dat AirPlay 2 verwerkt zou worden in tvOS 11.3, maar dat is helaas niet het geval. Voorlopig moeten we dus even geduld hebben voor deze nieuwe functie.

Je downloadt tvOS 11.3 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 19:08
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple tv, firmware, tvos 11
Device Apple TV
Software tvOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.