Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

tvOS 10 voor Apple TV aangekondigd: alle nieuwe functies op een rij

Apple heeft een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV onthuld. Hier lees je alles over de nieuwe functies van dit besturingssysteem.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.
De vierde generatie Apple TV is nog niet zo lang beschikbaar, maar Apple heeft vanavond tijdens de WWDC wel de nieuwste versie van tvOS aangekondigd, het besturingssysteem voor de Apple TV. Deze versie bevat een aantal nieuwe functies waar je in dit artikel alles over kan lezen.

Vorig najaar kwam de nieuwe Apple TV op de markt en kregen we voor het eerst een nieuw platform. Apple vertelde destijds: de toekomst van tv is apps. Dat hebben ze waargemaakt: er zijn in 7 maanden 6.000 native apps ontwikkeld. Daarnaast zijn er nu 1300 videokanalen op de Apple TV, terwijl op het vorig model maar 80 kanalen beschikbaar waren. Vandaag krijgen we nieuwe apps te zien, zoals Sling, Fox Sports Go, Minecraft Story Mode, Sketch Party en meer.

Nieuwe Remote-app

Apple gaat een nieuwe Remote-app uitbrengen, waarmee je makkelijker tekst kunt invoeren. Deze app heeft dezelfde functies als de Siri Remote, zoals spraakcommando’s via Siri. Siri kan nu ook (in het Engels) 650.000 films en tv-series en YouTube doorzoeken.

Apple TV krijgt een nieuwe Remote-app.

Single sign-on

Apple gaat op de Apple TV het makkelijker maken om in te loggen. Met Single Sign-on hoef je maar één keer in te loggen. Het gaat hierbij vooral om diensten van kabelbedrijven. Verder heeft Apple aangekondigd

Dark Mode en makkelijker apps installeren

Nieuw op de Apple TV is de nieuwe Dark Mode. De Dark Mode maakt het mogelijk om de interface van je Apple TV een stuk donkerder in te stellen. Bovendien is het een stuk makkelijker om nieuwe apps te installeren. Heb je bijvoorbeeld een video-app gedownload op je iPhone en heeft deze ook een tvOS-versie, dan wordt deze app ook daar meteen geïnstalleerd.

tvOS heeft nu een dark mode.

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands

Met ingang van tvOS 10 zijn zowel Siri als de Dicteren-functie op de Apple TV volledig in het Nederlands te gebruiken. Hierdoor kun je door middel van een zoekcommando content vinden via je Apple TV. Ook het opvragen van het weerbericht werkt in het Nederlands op de Apple TV, waardoor je een stuk makkelijker en sneller films, muziek en apps kunt zoeken.

Beschikbaarheid tvOS 10

De allereerste beta van tvOS 10 is inmiddels beschikbaar gekomen voor geregistreerde ontwikkelaars. tvOS 10 zal niet beschikbaar komen voor publieke testers. In het najaar zal tvOS 10 voor iedereen beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2017, 13:08
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvos, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.