Hiervoor gebruiken mensen hun Apple Watch

Twijfel je nog steeds of een Apple Watch iets voor jou is? Een nieuw onderzoek laat zien waar mensen hun Apple Watch zoal voor gebruiken. En nee: spelletjes staan niet in de top 10.

Top 10 Apple Watch activiteiten

Er zijn nog steeds mensen die niet goed weten hoe ze een Apple Watch in hun leven kunnen inpassen. Misschien helpt het als je naar deze top 10 kijkt, van de meest populaire activiteiten waar mensen hun Apple Watch voor gebruiken. De lijst is samengesteld door Ben Bajarin, oprichter van @techpinions en onderzoeker van menselijk gedrag en consumententechnologie bij Creative Strategies. Mensen moesten alle activiteiten aanvinken die ze met hun Apple Watch uitvoeren. Misschien is het je daarbij opgevallen dat één veel voorkomende activiteit daarbij achterwege is gelaten: kijken hoe laat het is. Dat vond Bajarin overbodig, omdat het gegarandeerd een 100% score zou opleveren. Alle andere activiteiten vind je hieronder.

  1. Berichten checken
  2. Telefoongesprek afwijzen
  3. Activiteitendetails bekijken
  4. Workout vastleggen
  5. Hartslag meten
  6. Naar third party-complicaties kijken
  7. Third-party apps (niet fitness) gebruiken
  8. E-mailnotificaties checken
  9. Herinnering instellen
  10. Telefoongesprek beantwoorden

Zwemmen staat in ieder geval niet in het lijstje.

Waterslot op Apple Watch.

Er deden 366 Apple Watch-eigenaren mee aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd in de week voordat de Apple Watch Series 4 in de winkel lag. De deelnemers noemden zichzelf relatief vaak ‘early adopters’. Maar liefst 64 procent van hen had op het moment van het onderzoek een iPhone X, destijds het toptoestel.

Apple Watch activiteiten

Het maakte niet veel uit of iemand een Apple Watch Series 0 of Series 3 gebruikte: in beide gevallen voerden mensen ongeveer dezelfde activiteiten ermee uit. Wel gebruiken mensen met een Series 3 hun horloge vaker als workout-tracker (76% versus 62%). De gebruikers waren vooral tevreden over de software-updates en de batterijduur. Alleen een nieuw design en aansprekende nieuwe functies zouden redenen zijn om toch te gaan upgraden. Ook grappig om te zien is dat maar weinig mensen geneigd zijn om een Apple Watch cadeau te geven. Slechts 26% zou dat doen en dan nog het liefste aan de partner (51%) of aan een ouder (16%). De redenen om eentje cadeau te doen zijn deels van medische aard: vanwege het grotere scherm (49%), de ECG-functie (45%), de betere performance (39%) en de valdetectie (ook 39%).

Creative Strategies merkt op dat het interessant is om early adopters te onderzoeken, omdat ze laten zien welke ontwikkelingen we op een later moment bij mainstream gebruikers kunnen verwachten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2018 om 19:15
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.