Toetsenbordvertraging in iOS 7: zo los je het op

In iOS 7 kun je last van vertraging van het toetsenbord krijgen. Met deze tip los je het op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

toetsenbord ios 7Via lezersreacties en Twitter bereiken ons al veel ervaringen over iOS 7. De meestgehoorde klacht is een slechtere batterijduur (zoals eigenlijk met elke grote iOS-update het geval is). Maar er is ook nog een andere klacht: bij het typen van berichten, e-mail en andere teksten kun je te maken krijgen met toetsenbordvertraging. Op het moment dat je op een toets drukt verschijnt de letter niet meteen in beeld. Gelukkig is er een tijdelijke oplossing, al moeten we nog wel wachten op een permanente oplossing van Apple.


De vertraging met het toetsenbord kan worden opgelost met een instelling van iCloud. Gebruikers van de iPhone 4s hebben laten weten dat het hun toetsenbordvertraging oplost.

Neem de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Ga naar iCloud > Documenten/gegevens.
  3. Zet de schakelaar Documenten/gegevens uit.

toetsenbord vertraging ios 7Het toetsenbord zou nu weer normaal moeten werken. Open iMessage en probeer een bericht te typen om het te controleren. In een later stadium kun je Data/gegevens weer inschakelen als je gegevens wilt synchroniseren. Dit is uiteraard geen permanente oplossing.

Mocht bovenstaande tip niet lukken, dan kun je ook nog het volgende proberen:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar Algemeen > Stel opnieuw in.
  3. Tik op Herstel alle instellingen.
  4. Alleen de instellingen zullen worden hersteld, er gaan geen gegevens verloren. Je moet in de Instellingen-app specifieke instellingen wel weer goed terugzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.