iPhone-verkoop gestart in Australië, goud en zilver moeilijk verkrijgbaar

De iPhone-verkooop is gestart in Australië. De iPhone 5s blijkt moeilijk verkrijgbaar, vooral de kleuren goud en zilver.

iPhone 5s goud alle kantenIn Australië is de verkoop van de iPhone 5s en de iPhone 5c inmiddels begonnen. Zoals al eerder werd gedacht is er relatief weinig voorraad van de iPhone 5s beschikbaar. Wie online bestelt moet al rekening houden met een levertijd van 7 tot 10 werkdagen. Dit geldt voor alle opslagcapaciteiten en kleuren. Nieuwe berichten uit de VS wijzen erop dat operators en retailers nauwelijks voorraad van de gouden en zilveren iPhone 5s zullen hebben. Bij de Apple Stores heb je meer kans om je favoriete nieuwe kleur in handen te krijgen.


Maar ook bij de Apple Store is het niet een kwestie van bestellen en binnen een week je toestel in handen hebben. Mensen die in Hongkong online bij de Apple Store willen bestellen, krijgen hun toestel pas in oktober geleverd. In Europa lijkt de situatie niet veel beter. De Britse operator O2 heeft laten weten dat ze waarschijnlijk helemaal geen iPhone 5s’en op voorraad zullen hebben. Zodra er voorraad is, zullen ze beginnen met uitleveren, maar dat kan wel even duren. Amerikaanse operators kunnen alleen de spacegrijze versie van de iPhone 5s leveren. Mogelijk komt er vanavond of in de loop van morgen wel nieuwe voorraad binnen, maar het is onduidelijk welke toestellen er geleverd worden.

iphone 5s goud levertijd

Wat hoesjes betreft lopen de levertijden ook al op: een hoesje voor de iPhone 5s wordt na pas 3 tot 5 werkdagen geleverd. Inmiddels staan in Oberhausen (Duitsland) al meer dan honderd mensen in de rij om hun iPhone morgenochtend om 8:00 uur te kunnen kopen. Dit jaar zijn er dranghekken geplaatst, maar het lijkt erop dat er te weinig dranghekken zijn om de toeloop aan kopers aan te kunnen.

De komende dagen zullen tussen de 6 en 8 miljoen nieuwe iPhones worden verkocht, zo schatten analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.