iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: 86 procent van gepeilde iCulture-lezers heeft iOS 7 al geïnstalleerd

Het grootste deel van de iCulture-bezoekers heeft iOS 7 al op zijn iPhone of iPad geïnstalleerd, ondanks de drukke servers.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7De servers hadden het er maar moeilijk mee gisteravond: miljoenen iPhone-gebruikers gingen naar Instellingen om hun iPhone van het nieuwe besturingssysteem te voorzien. Veel mensen hadden dan ook moeite om iOS 7 snel op hun iPhone te installeren. Vanochtend begonnen we met een peiling. Hoeveel van onze lezers hebben inmiddels iOS 7 geïnstalleerd? We kijken in dit artikel naar de resultaten en komen met een aantal opmerkelijke en reacties van onze bezoekers.


Onder iCulture-lezers is men blijkbaar bereid om snel over te stappen naar iOS 7. Zo’n 86% van de bezoekers die meedeed aan de poll heeft het nieuwe besturingssysteem al op zijn iPhone gezet. Ook gaf 9% aan dat het nog niet gebeurd is, maar ze wel van plan zijn om het OS op de iPhone te zetten. Een heel klein deel, slechts 2%, zegt te willen wachten op een betere versie. Een gelijk deel zegt het niet eens van plan te zijn. Zo te zien zijn de lezers voorzien van vrij nieuwe apparaten, want slechts 1% van de bezoekers zegt een apparaat te hebben waarop je iOS 7 niet kunt installeren, zoals een iPhone 3GS, de eerste iPad en een iPod touch van de vierde generatie.

Het artikel met de poll kon rekenen op bijna 5.000 stemmen (tip: je kunt nog steeds stemmen!) en meer dan 250 reacties. Daarin wordt vanzelfsprekend ingegaan op wat men van het nieuwe besturingssysteem vindt.

Niels merkte op dat sommige apps achterblijven met visuele updates:

Super. Gisteren gelijk geïnstalleerd. Ging vrij vlot. Tegen 20.00 had ik hem erop staan. Bevalt goed. Alleen vind ik het jammer dat er geen iOS7 whatsapp update klaar stond. Is nu een enorm lelijke app met alles nog zo ouderwets.

JanTM had problemen om zijn update te installeren:

ZES (!) uur bezig geweest met de installatie, meer dan 9 pogingen per device nodig gehad. Maar nu het loopt, loopt het ook prima. Merkte wel dat na de reboot ivm de installatie er nog een reboot nodig was om sommige functies lekker aan de gang te krijgen.

Frank is uiteindelijk toch overtuigd:

Ik was aanvankelijk sceptisch door de merkwaardige kleuren en iconen, maar ik ben toch zeer enthousiast over iOS7! Het werkt erg goed op zowel iPad 3 als iPhone 4. Ik kan niet zeggen dat de iPhone 4 trager is geworden.

Pauline ziet veel handige functionaliteiten in het nieuwe iOS 7:

Een aantal dingen zijn echte gebruiks verbeteringen. Zoals het makkelijk bereikbaar maken van geluid en licht instelling, aan en uitzetten wifi, Bluetooth enz en een standaard onmiddellijk werkende zaklamp. Het is slechts een kwestie vanaf de onderkant naar boven swipen. Ook lijkt het berichtenscherm, van bovenkant naar beneden swipen, een stuk overzichtelijker.

Maar het is niet voor iedereen een succesverhaal, getuige de reactie van Bokkepoot:

Erg teleurstellend. Apple is zijn goede smaak kwijt. Wat ontzettend lelijk! Overzichtelijkheid van het os is een stuk minder geworden. Mijn iphone 5 is trager geworden en stottert zelfs bij scrollen. Batterij vliegt leeg. Echt ongelofelijk allemaal. Ik heb sinds 2008 iPhones gebruikt en met veel plezier, maar wat flik je me nu toch mijn vroeger zo gewaardeerde Apple?

Daan maakt er verder weinig woorden vuil aan:

Ik vind het echt geweldig!!!

De resultaten

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Gebruik deze directe link.

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van vandaag 19 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur iCulture-lezers hun stem hebben uitgebracht. De grafiek is gemaakt op basis van de situatie toen er 4859 stemmen binnen waren.

Uitleg

In de rubriek iCulture peilt plaatsten we om 10:00 uur ’s ochtends een poll, waarna we de resultaten ’s avonds onder de loep namen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

74 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.