Spraakoproepen in Telegram.

Telegram maakt bellen mogelijk met Voice Calls

Telegram heeft nu ook telefoongesprekken. Dankzij Telegram Voie Calls kun je contacten bellen via een beveiligde verbinding. De gesprekken werken via CallKit, waardoor ze eruit zien als gewone telefoongesprekken.

Telegram heeft er een nieuwe functie bijgekregen die de chatapp dichterbij concurrenten als WhatsApp brengt. Met ingang van de nieuwe versie is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via de chatapp. Alle telefoongesprekken zijn volgens Telegram beveiligd en dankzij kunstmatige intelligentie moet de kwaliteit ook steeds beter worden.

Spraakoproepen in Telegram.

Bellen met Telegram Calls

De functie voor bellen in Telegram zat er al een tijd aan te komen en vanaf vandaag is dit eindelijk mogelijk. De nieuwste versie van Telegram voegt bellen toe, maar is momenteel alleen beschikbaar in West-Europa (waaronder dus Nederland en België). Om een telefoongesprek te voeren, hoef je alleen maar naar een chatgesprek te gaan, op de naam te tikken en de nieuwe optie bel te selecteren. Doordat Telegram gebruikmaakt van CallKit, worden Telegram-gesprekken als standaard telefoongesprekken weergegeven. Je telefoon gaat dus gewoon over zoals normaal en de gesprekken worden ook weergegeven in de Telefoon-app. Doordat CallKit ondersteund wordt, kun je een telefoongesprek ook starten vanaf de standaard Telefoon-app.

Voor de beveiliging maakt Telegram gebruik van de end-to-end encryptie die ook gebruikt wordt bij de Secret Chats. Je kunt tijdens het bellen controleren of het gesprek beveiligd is door de vier emoji’s die in beeld verschijnen met elkaar te vergelijken. Dankzij de beveiliging zegt Telegram de gesprekken niet mee te kunnen luisteren. Er wordt bovendien gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie. Dit moet ervoor zorgen dat een telefoongesprek kraakhelder klinkt en dat de kwaliteit aangepast wordt aan de kwaliteit van de verbinding.

Telegram heeft belfunctie.

Je kunt bovendien instellen wie jou wel en niet mag bellen. Via de instelling vind je een optie om dit te selecteren voor iedereen, alleen jouw contacten of niemand. Je kunt ook bepaalde contacten selecteren die jou nooit over Telegram mogen bellen. Er is ook nog een instelling om het dataverbruik bij spraakoproepen te verminderen. Je hebt hier de optie om te kiezen voor altijd of alleen bij gebruik van een mobiel netwerk. Een andere toevoeging in de nieuwste versie van Telegram is dat je video’s zelf in vijf niveaus kunt comprimeren. Hierdoor verminder je de grootte van de video, maar je kunt wel altijd de kwaliteit controleren voordat je deze verzend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2017, 13:39
Categorie Apps
Onderwerpen bellen, telefoon, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.