Gebruikers boos over iWork Numbers-update (iOS): ‘Valt niet mee te werken’

De Numbers 3.1-update leidt tot frustratie bij gebruikers. Invoeren van getallen gaat veel moeizamer en de interface is onduidelijker geworden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iWork-apps

Apple bracht eerder deze week updates uit voor Pages, Numbers en Keynote voor iOS. Op papier lijken het prima updates: je kunt voortaan je vertrouwelijke documenten beschermen met Touch ID en je kunt in Pages nu superscript en subscript gebruiken. Maar bij Numbers voor iOS zijn de gebruikers boos: “Hier valt niet mee te werken”.


Update 25 april: Er is een update van de Numbers-app verschenen waarmee de nummerpad terug is.

Numbers-app totaal onbruikbaar

Gebruikers in de App Store noemen de iOS-update “waardeloos”, “troep” en “een drama”. Ze willen graag terug naar een vorige versie. De nieuwe interface is behoorlijk wennen, waardoor mensen moeite hebben om gegevens in de cellen in te vullen en te selecteren. Terwijl dat toch basisfuncties van een spreadsheet-programma zijn.

Er blijken een aantal zaken niet meer zo handig te werken. Als je naar een volgende cel gaat moet je telkens opnieuw aanklikken dat je nummers wilt intikken. In cellen met een numerieke waarde krijg je steeds een toetsenbord met letters in plaats van de nummerpad. Ook de animaties in de menu’s vallen niet in goede aarde. En dan zijn er ook nog mensen die hun oude Excel-sheets met geen mogelijkheid meer kunnen openen. Kortom: kommer en kwel, de app is onbruikbaar geworden voor mensen.

Bekijk ook

Pages, Numbers en Keynote vernieuwd: documenten beveiligen met Touch ID en meer

Pages, Numbers en Keynote zijn bijgewerkt met veel nieuwe functies. Je kunt nu bijvoorbeeld documenten beveiligen met Touch ID, maar er zijn ook app-specifieke verbeteringen.

Terwijl Apple het nog wel zo goed bedoelde: ze laten je nu samen werkbladen knippen, kopiëren, plakken en dupliceren. Ook kun je historische informatie over je aandelen toevoegen aan je spreadsheets. Makkelijk als je je winst uit Apple-aandelen wilt bekijken. De iOS-versie van Numbers kreeg nieuwe bewerkingsfuncties, naast allerlei kleinere verbeteringen en aanpassingen. Maar volgens de gebruikers is het vooral verslechterd.

Helaas is het niet zo makkelijk om terug te gaan naar de oude versie van de app. Alleen als je via iTunes synchroniseert en regelmatig oude versies van apps bewaart heb je nog kans dat je (met wat moeite) terug kunt naar versie 3.0.5.

Tipgever: Wim, bedankt!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 april 2017 om 10:31
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.