Apple Music-ambassadeurs

Studentenbaantje: Apple Music-ambassadeur, in ruil voor 3 maanden gratis luisteren

Apple schakelt studenten in als Apple Music-ambassadeurs op Twitter. Zij tweeten reclame en verdienen er 3 maanden Apple Music mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Zoek je voor de zomer nog een leuk studentenbaantje, dat nauwelijks moeite kost en bijna niets oplevert? Dan heeft Apple een klus voor je. Ze schakelen studenten in als Apple Music-ambassadeurs. In ruil voor dagelijkse reclametweets via je persoonlijke account krijg je 3 maanden gratis luistergenot.

Studenten als Apple Music-ambassadeurs

Vanaf donderdag is Apple Music gestart met de nieuwe promotie op Twitter. Ze gebruiken de hashtag #MusicForEveryMinute. De studenten kondigden van tevoren aan dat ze officieel Apple Music-ambassadeur zijn geworden en zullen tweeten over Apple’s aanbod om de dienst 3 maanden gratis te proberen. Zelf krijgen ze ook 3 maanden gratis toegang tot Apple Music en daarmee besparen ze €15. Voor studenten kost de muziekdienst namelijk maar €4,99 per maand. De deelnemers worden geselecteerd via ‘Social Chain’; een extern marketingbureau.

In Nederland en België is de studentenkorting al sinds november 2016 ingevoerd, waarbij je voor half geld luistert naar het complete aanbod. De tweets zijn tot nu toe vooral afkomstig van Britse studenten. Zij moeten een roze reclamebanner twitteren, waarop de boodschap van de campagne te zien is: 3 maanden gratis proberen. Ook beloven de studenten dat ze zullen tweeten over “exclusieve gratis trials” tijdens de campagne, maar het is nog onduidelijk wat er exclusief aan is.

Sinds de campagne van start ging is de hashtag #MusicForEveryMinute trending geworden op Twitter, met als gevolg dat artiesten en eBay-verkopers het ook zijn gaan gebruiken om hun spullen te promoten.

Apple Music heeft meer dan 20 miljoen abonnees, ongeveer de helft van de 50 miljoen betalende gebruikers die Spotify heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2017, 22:35
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, reclame, studenten, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.